Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megnyerte a futsal 2. ligát a Gyergyóremetei Kereszthegy

Gergely Imre 2024. március 17., 14:38

Izgalmas mérkőzést játszott vasárnap délben a két gyergyószéki futsalcsapat. A teremlabdarúgó 2. liga ráadáskörének 3. fordulójában a gyergyószentmiklósiak vezető góljára a meccs utolsó perceiben tudott kettővel válaszolni a gyergyóremetei együttes. A Kereszthegy ezzel már biztosan a második vonal bajnoka.

Megnyerte a futsal 2. ligát a Gyergyóremetei Kereszthegy
Szoros csatát hozott a vasárnap délelőtti csata Fotó: Gergely Imre

Az első félidőben nem láthatott gólt a gyergyószárhegyi csarnok közönsége, egyik fél sem kockáztatott, a legnagyobb helyzetek a játékrész utolsó másodperceiben történtek, akkor egymás után kettőt is nagyot védett Paltán Roland.

A második félidő már sokkal nyíltabb és látványosabb játékot hozott, az Inter kapusa egyre gyakrabban merészkedett előre a középpályáig, vagy még tovább is, hogy így tartsák a labdát, illetve így alakítsanak ki létszámfölényes akciókat.

Ennek köszönhetően született meg a gyergyószentmiklósiak vezető találata is. A lövésre ugyanis nem számított a Kereszthegy és a váratlan kísérlet becsapta a remetei kapust. A gól felpaprikázta a listavezetőt, és komoly nyomás nehezedett az Inter kapujára. Amikor azonban kiszabadultak a szorításból a vezetés ellenére is gyakran előrement Paltán amiben persze megvolt a kockázat, hogy az üres kapuba találnak a rutinosabb Doltea-ék.

Fotó: Gergely Imre

Ez nem történt meg, de az utolsó percekben Gyergyóremete fordítani tudott. Előbb Miklós lábáról került a labda a gyergyószentmiklósiak kapujába, majd Szfárli volt eredményes kipattanóból a remetei szurkolók legnagyobb örömére.

Fel is harsant a „zúg a csarnok, itt a bajnok” rigmus, hiszen ezzel a győzelemmel a Gyergyóremetei Kereszthegy immár matematikailag is bebiztosította első helyét a futsal 2 ligában.

Teremlabdarúgó 2. Liga, rájátszás, 3. forduló:
Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó–Gyergyóremetei Kereszthegy 1–2 (0–0),
gólszerzők Paltán Roland (35. perc) , illetve Miklós Árpád (38.) és Szfárli Hunor (39.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.