Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megcélozták az első futsalvébéjüket

Zátyi Tibor 2023. szeptember 15., 10:41 utolsó módosítás: 2023. szeptember 15., 10:50

A romániai teremlabdarúgó-válogatott pénteken 18 óra 30 perctől bemutatkozik a vb-selejtező elitkörének A csoportjában, a bodzavásári Romeo Iamandi Sportcsarnokban Azerbajdzsánt fogadja. Nagyon nehéz rajtra számít a szövetségi kapitány és az FK játékosa.

Megcélozták az első futsalvébéjüket
Reménykednek legalább a második hely megszerzésében Fotó: Haáz Vince

A pénteki meccset követően a marosvásárhelyi Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított együttes öt nappal később, szeptember 20-án, szerdán 17 órától Asztanában a nagy favorit Kazahsztán vendége lesz. A három együttes mellett a csoportban még Hollandia található.

„Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de van esélyünk a kvalifikációra. Az első mérkőzés nagyon fontos, jól kell kezdenünk, különösen azért, mert egy hosszú és nehéz kiszállás következik Kazahsztánba. Bízom a fiúkban.

Az előző csoportkörben megmutattuk, hogy nem félünk senkitől. Ha úgy játszunk, mint Finnország ellen, akkor reménykedhetünk legalább a második helyben a csoportban, amely a rájátszásba vezet.

Várjuk, hogy a szurkolók nagy számban támogassanak minket, mert ilyenkor fontos, hogy a közönség mögöttünk álljon” – mondta Kacsó Endre.

Az FK Székelyudvarehly játékosa, Iszlai Richárd is nehéz rajtra számít. „Az első teszt Azerbajdzsán ellen lesz, majd Kazahsztán következik.

Ezek nagyon jó csapatok, mind fizikálisan, mind technikailag, két minőségi válogatott. Nagyon nehéz lesz az út a világbajnokságig, de nem lehetetlen.

Mindenkinek meg kell győződnie arról, hogy mindent beleadunk a pályán, és emelt fővel fogunk lejönni onnan, tudva, hogy mindent megtettünk, amit tudtunk. Élni fogunk a lehetőségeinkkel. Reméljük, hogy a buzăui sportcsarnok megtelik és a szurkolók végig támogatnak minket” – összegzett Iszlai.

Iszlai Richárd: „nagyon nehéz lesz az út a világbajnokságig, de nem lehetetlen” Fotó: FRF

A csapatok oda-visszavágó rendszerben játszanak, az első két szeptemberi forduló után október 5. és 11. között következik a harmadik és negyedik játéknap, az utolsó mérkőzések pedig december 11. és 20. között zajlanak.

Az öt csoport győztese egyenes ágon kijut az Üzbegisztánban rendezendő 2024-es világbajnokságra, míg a második helyezettek közül a négy legjobb rájátszásban dönti el, hogy ki lesz az utolsó két válogatott, amely Európát képviseli a tornán.

A Románia–Azerbajdzsán mérkőzést pénteken 18.30-tól élőben közvetíti a Digi Sport 3 és az FRF.tv.

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok
: Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun, Matei Boșneagă, Robert Crișan (mind az öten Galaci United), Hadnagy István, Bálint Andor, Iszlai Richárd (mindhárman FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs (Sepsi-SIC), Darius Nastai (Dévai CSM), Valentin Ilaș (Temesvári CFR), André Luis Sasse (FK Chrudim, Csehország), Paulo Ferreira (CD Póvoa, Portugália), Felipe Oliveira (Kazma Futsal Club, Kuvait).
Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.