Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Még időre van szükség, amíg versenyképes lesz a marosvásárhelyi futsalcsapat

Székely Sport 2023. augusztus 18., 16:52 utolsó módosítás: 2023. augusztus 18., 16:53

Egy hónapja kezdte el a felkészülést az élvonalbeli idényre a Marosvásárhelyi VSK teremlabdarúgócsapata. Az idén feljutott klub kemény feladat előtt áll, fiatal kerettel kell helytállnia az 1. Ligában, de a szakvezetés bízik a projektben.

Még időre van szükség, amíg versenyképes lesz a marosvásárhelyi futsalcsapat
Két kemény idegenbeli mérkőzéssel kezdenek a vásárhelyiek. Archív Fotó: Haáz Vince

A csapatvezetők csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették a felkészülési időszak tapasztalatait, amely során válogatót tartottak a helyi fiatalok számára és a legtehetségesebb játékosokból állították össze az együttes keretét.

Cosmin Gherman vezetőedző elmondta, pontosan egy hónap telt el azóta, hogy elkezdték a felkészülést az 1. ligás szezonra.

Intenzív hónap áll mögöttünk, összeállítottuk a csapatot az élvonalbeli és az U19-es bajnokságra. Figyelembe véve a nyaralási időszakot, úgy gondolom, hogy pozitív válogató volt.

Körülbelül 30-35 marosvásárhelyi fiatalt sikerült összegyűjtenünk, közülük 23-at tartottunk meg. Egy 16-os keretet alakítottunk ki az első ligára, a többiek pedig az U19-es csapathoz kerültek. Nagyjából elégedett vagyok, de nagyon rövid az idő a bajnokság kezdetéig” – nyilatkozta Gherman.

A marosvásárhelyi csapattal a feljutást kiharcoló játékosok és a nyáron csatlakozott fiatalok mellett két tapasztalt sportoló is tagja a keretnek.

A 32 éves marosvásárhelyi Szabó Zsolt korábban már játszott a VSK-nál, továbbá Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is megfordult, de a válogatottban is szerepelt. A 29 éves kapus Mihai Tătar már dolgozott Cosmin Gherman mellett, hosszú évek után tért vissza Marosvásárhelyre.

A sajtótájékoztatón részt vevő Tătar közölte, megtetszett neki a Marosvásárhelyi VSK által bemutatott projekt, ezért döntött úgy, hogy csatlakozik a csapathoz:

Az én szemszögemből nézve ez egy egészséges projekt, amely a marosvásárhelyi fiatalokra épül, és úgy gondoltam, hogy ez egy lehetőség számomra, hogy megpróbáljak segíteni a csapatnak, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam.

Szeretném megköszönni az edzők bizalmát, és hiszem, hogy a jelenlegi csapattal kellemes meglepetést okozhatunk az 1. Ligában” – fogalmazott. Hozzátette, a vágya továbbra is az, hogy szerepelhessen a román válogatottban, amelynek a Marosvásárhelyi VSK U19-es csapatát is irányító Kacsó Endre a szövetségi kapitánya.

Kacsó Endre úgy véli, hogy az élvonalbeli csapatnak még 2-3 hónapra van szüksége ahhoz, hogy versenyképessé váljon.

„Bízom a projektben, sok olyan játékos van, aki most kezd az 1. Ligában, nincs tapasztalatuk, de az eddigi munkával, amit elvégeztünk és amit folytatunk, azt mondom, hogy ütőképes csapatot fogunk alkotni. Még időre van szükségünk, de jó úton járunk” – mutatott rá.

A marosvásárhelyi csapat a következő hétvégén idegenben kezdi a bajnokságot, augusztus 26-án, szombaton 18 órától az előző idényben bronzérmes Temesváron CFR otthonában játszik. Egy héttel később a VSK ismét vendégeként lép pályára, a bajnoki címvédő Galaci United ellen. Ezt követően a román válogatott világbajnoki selejtezőmérkőzései miatt szünetel a bajnokság. Cosmin Gherman vezetőedző együttese az első hazai találkozóját a harmadik fordulóban a szeptember 23-ai hétvégén játssza, amikor a szintén újonc Mausoleul Mărăşeşti lesz az ellenfele.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.