Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már a következő szezont készítik elő az FK Udvarhelynél

Zátyi Tibor 2024. március 20., 09:36

Mivel csak matematikai esélye maradt elmozdulni a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának negyedik helyéről, alapos átszervezésen esik át az FK Székelyudvarhely, ahol újabb távozót jelentettek be. Jakab Zoltán vezetőedzővel beszélgettünk.

Már a következő szezont készítik elő az FK Udvarhelynél
Galérianézet
A felnőtt csapat mellett az U19-eseket is Jakab Zoltán irányítja Fotó: László Ildikó

Napokon belül két távozót is bejelentett az FK Székelyudvarhely, Küsmödi Tamást követően Farkas Róbert kapus is az idény közepén bontott szerződést az együttessel.

„A következő szezontól nem akarta nálunk folytatni Farkas, így leültünk tárgyalni, békésen megegyeztünk és elváltak az útjaink.

Nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy elképzeltük. A csapatnál elkezdődött az újratervezés, mindenkit megkérdezünk, és aki nem akar nálunk focizni, az mehet is el.

A játékosokkal szerződést kell hosszabbítani, de nem egyszerű, mivel nem nagyon volt kimagasló teljesítmény, és azt sem lehet tudni, hogy milyen megkeresések lehetnek, vannak a háttérben” – mondta a Székely Sport megkeresésére Jakab Zoltán.

Farkas Róbert (sárgában) két szezont követően távozik az FK Székelyudvarhelytől Fotó: Erdély Bálint Előd

Az FK Székelyudvarhely vezetőedzője kiemelte, hogy a klubnál most az lett az elsődleges cél, hogy az U19-es együttes megnyerje az elit ligás bajnokságot.

„Az edzésekre az ifjúsági csapattól felhoztuk az első sort, a felnőttekkel együtt készülnek, hátha ez olyan segítség lesz, hogy meg tudjuk nyerni velük a bajnokságot” – tette hozzá.

Az FK felnőtt csapata a negyedik helyen áll a felsőházi rájátszásban, hátránya tizenegy pont a harmadik helyen álló Dévai CSM-mel szemben.

Mivel négy forduló van hátra, így csak matematikai esély maradt az előzésre és arra, hogy a dobogón zárja az idei szezont a tavalyi ezüstérmes.

A felsőházban jövő hét elején rendezik a harmadik játéknapot, az FK a Temesvári CFR-hez látogat, majd a válogatott mérkőzései miatt hosszú, közel egy hónapos szünet következik, a pontgyűjtés április 21-én folytatódik.

Az U19-es együttes fiataljai nagy figyelmet kapnak Udvarhelyen a következő időszakban Fotó: László Ildikó

Az U19-es Elit Ligában viszont még komoly izgalmak vannak hátra a 2-es csoportban. Az élen az FK Székelyudvarhely áll, ám csak jobb gólkülönbséggel, mivel a Kolozsvári Clujana öt góllal nyert a Marosvásárhelyi VSK otthonában, így mindhárom csapat hat-hat ponttal rendelkezik.

A versenykiírás szerint az első két csapat jut tovább az elődöntőbe, itt élet-halál harcok várhatók a 2-es szériában.

Az FK pénteken a sereghajtó Dévai CSM-hez látogat, míg a VSK jövő szerdán Kolozsvárra utazik.

Az 1-es csoportban gyakorlatilag eldőltek a lényegi kérdések, a Sepsi-SIC három fordulót követően 9 pontot gyűjtött, a második Ceahlăul Piatra Neamț hatot, míg a LPS Suceava és a Galaci United egyet-egyet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.