Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közelebb kerülhet a futsalvébéhez a válogatott

Józsa Csongor 2023. március 01., 12:27

Amennyiben pontot szerez a finnek elleni szerdai találkozón, ott van a következő körben a több székelyföldi sportolót a keretében tudó romániai együttes.

Közelebb kerülhet a futsalvébéhez a válogatott
Mányáék a dánokat Marosvásárhelyen győzték le Fotó: Haáz Vince

Március elején két vb-selejtezőn lép pályára a romániai teremlabdarúgó-válogatott. A Kacsó Endre által irányított együttes jól áll a 8-as csoportban, eddig mindkét mérkőzését megnyerte: 5–1-re a dánokat, 2–1-re a finneket múlta felül, így egy lépésre került, hogy ott legyen a következő körben, az Elit Round-ban. Most ezen párharcok visszavágói következnek, előbb a finneket fogadják Bukarestben.

A keret szombaton gyűlt össze, a találkozó helyszínén a Rapid Sportcsarnokban tartották a tréningeket. A válogatott ebben az évben négy mérkőzést játszott egy horvátországi tornán, ahol hármat megnyert, egyen, a magyarok ellen döntetlent ért el.

„Jönnek a visszavágók, előbb a finneket fogadjuk. Igazából ez lesz a kulcsmeccs, nem csak azért, mert mindig a soron következő találkozó a legfontosabb. Náluk győztünk, de ez nem azt jelenti, hogy már tovább is vagyunk jutva a csoportból. Kellő komolysággal vesszük a párharcot, ha pedig itthon is meglesznek ellenük a pontok, akkor már matematikailag is meglesz a továbbjutás.

Fontos lenne a csoportelsőség, mert akkor a főcsoportba talán könnyebb ellenlábast kapnánk”

– nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Kacsó Endre Fotó: Haáz Vince

Négy székelyföldi teremlabdarúgót találunk a marosvásárhelyi származású Kacsó Endre keretében, ketten az FK Székelyudvarhelytől, ketten pedig a magyar élvonalban szereplő Kecskemét SG-től kaptak meghívót.

A szerdán 19 órától kezdődő román–finn összecsapást az interneten elérhető FRF TV élőben közvetíti.

A román teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok:
Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR), Andrei Dinicuță (Dévai Autobergamo).
Mezőnyjátékosok: Bálint Andor, Iszlai Richárd (mindketten FK Székelyudvarhely), Sergiu Gavrilă (Dévai Autobergamo), Daniel Araujo, Octavian Cireș, Andrei Crăciun (mindhárman Galaci United), Darius Nastai (Temesvári CFR), Felipe Oliveira (Napoli Futsal), André Luis Sasse (Portimonense), Paulo Fereira (Povoa Futsal Clube), Mánya Szabolcs, Hadnagy István (mindketten Kecskemét SG).
Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.