Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kitömték a montenegrói kaput a székelyföldi futsalosok

Horváth Bálint Ottó 2023. március 25., 21:44 utolsó módosítás: 2023. március 25., 21:56

A romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott komolyabb tét nélküli mérkőzésen 7–2-re legyőzte szombaton Montenegrót az Európa-bajnoki selejtező 2-es csoportjában, amelyben így a harmadik helyen végzett.

Kitömték a montenegrói kaput a székelyföldi futsalosok
Péter Miklós szerezte a válogatott harmadik gólját. Korábbi felvétel Fotó: FRF

Miután a Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított együttes elveszítette az első két összecsapását a házigazda Szerbia (1–6) és Ukrajna (3–7) ellen, már nem maradt esélye a kontinenstornára való kijutást jelentő első hely megszerzésére.

A csoportkör harmadik fordulójában a két nyeretlen csapat mérkőzésén a romániai válogatott az első félidőben háromgólos előnyt alakított ki. A Marosvásárhelyi VSK játékosa, Varga Eduárd kezdte meg a gólgyártást a 10. percben, majd a szünet előtt klubtársa, Patrick Chertes növelte az előnyt, és az FK Székelyudvarhely futsalosa, Péter Miklós is betalált.

A folytatásban a montenegróiak szépítettek, de Románia a Dévai Autobergamónál játszó Dinu Strugariu találatával hamar visszaállította a háromgólos különbséget. Ezután újabb FK-játékos volt eredményes, Popovics Erik lőtte az ötödiket, majd az ellenfél második góljára az utolsó percben a mesterhármasig jutó Patrick Chertes kettővel válaszolt.

Győzelmével a romániai válogatott megszerezte a harmadik helyet a csoportban. Az Eb-re Ukrajna jutott ki, miután a csoport rangadóján 4–2 nyert Szerbia ellen.

Teremlabdarúgó U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2-es csoport, 3. forduló:

Románia–Montenegró 7–2 (3–0).
Gólszerzők: Varga Eduárd (10.), Patrick Chertes (20., 40., 40.), Péter Miklós (20.), Dinu Strugariu (31.), Popovics Erik (35.).

Szerbia–Ukrajna 2–4 (0–3).

A csoport végeredménye:
1. Ukrajna 9 pont (gólkülönbség 23–6),
2. Szerbia 6 (11–6),
3. Románia 3 (11–15),
4. Montenegró 0 (4–22).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.