Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kikapott Temesváron, érem nélkül marad az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. március 25., 19:56

Öt évvel ezelőtt maradt le utoljára a dobogóról a székelyudvarhelyi teremlabdarúgó együttes. A felsőházi rájátszás felénél már biztossá vált, idén nem lesz ott az első háromban a csapat.

Kikapott Temesváron, érem nélkül marad az FK Székelyudvarhely
A szezon mind a négy eddigi párharcát a Temesvár nyerte Fotó: László Ildikó

Hétfőn délután a Temesvári CFR otthonában vendégszerepelt az FK Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. A Jakab Zoltán által irányított gárda leszakadt a többiektől, így számukra tét nélküli a play-off.

A Tompea – Miklós, Balázsi, Iszlai, Hadnagy összeállítással indított a tavalyi ezüstérmes a jelenlegi második helyezettel szemben, a második sor a Tankó, Kedei, Kanyó, Boga volt a mezőnyben, a meccsen az ifi korosztályú játékosok Szabó – Péter és Popovics is pályára lépett.

Jó ritmusban vágott neki a két gárda az összecsapásnak, Balázsi távoli löketét ütötte ki a kapus, aztán a 8. percben Mihnea nyargalt végig az egész pályán, a félkörről, kissé kisodródott helyzetből lőtte rá, a labda védhetetlenül vágódott a hosszú felsőbe (1–0).

Nyílt volt a játékrész, a vendégek továbbra is mentek előre, pár apró gólszerzési lehetőséget összehoztak, de kapusuknak is volt védenivalója.

A 16. percben Tompea tehetetlen volt a bánságiak másik válogatott játékosának, Nemițanu bombájával szemben, a félkör közeléből spiccelte el mellette a játékszert (2–0).

Jakab Zoltán minden taktikai elemmel megpróbálkozott Fotó: László Ildikó

Gyorsan jött a szépítés, szabadrúgásból Iszlai készítette le Hadnagynak, tízről lőtte rá, a labda először a jobb kapufát találta telibe, innen a kapus hátára, onnan pedig a hálóba pattant.

2–1 állt az eredményjelzőn a szünetben, mindhárom találat a félkörről kívülről leadott próbálkozásokból született.

A második felvonásban még magasabban letámadott az FK Székelyudvarhely, ezzel is jelezte, hogy nem csak kiruccanásnak tekinti a kiszállást. Ezt viszont gyorsan kihasználta ellenfele, Mihnea kapott remek labdát a kapu előterében és senkitől sem zavartatva pöccintette el a hálóőr mellett (3–1).

Egy-egy ziccert hárítottak a kapusok, az iram nem csökkent ebben a félidőben sem. Egy újabb kipasszolás után a 27. percben már 4–1-re módosult az állás.

A 30. perctől kapusát mezőnyjátékosra cserélte az FK, így folytatta a támadásait, a húzás bejött, az első akciót követően Iszlai közelről betalált (4–2). Hadnagy majd Kanyó előtt volt remek gólszerzési lehetőség, az udvarhelyi nyomás nagy volt, de a végéig egyszerűen nem találták a gólhoz vezető utat.

Ebben az idényben negyedszer nyert a Temesvári CFR a Jakab Zoltán által irányított csapat ellen, kétszer alapszakaszban, egyszer a kupakiírásban, most pedig a rájátszásban.

Egyben az is eldőlt, hogy az FK Székelyudvarhely idén érem nélkül marad, a hátralévő három meccsen nem tudja behozni a lemaradását a harmadik helyezett Dévai CSM-vel szemben. Legutóbb a 2018–2019-es idényben volt hasonló, akkor a felsőházi rájátszásban ott volt, de a végelszámolásnál nem játszhatott a helyosztókon.

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló:

Temesvári CFR–Futsal Klub Székelyudvarhely 4–2 (2–1).

Gólszerzők: Mihnea Toader (8., 23.), Nemitanu Andrei (16.), Gheorghe David (27.), illetve Hadnagy István (17.), Iszlai Richárd (30.).

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, felsőházi rájátszás, 3. forduló

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
2
1
0
1
7-5
55
2
Temesvári CFR
3
2
0
1
9-7
49
3
Dévai CSM
2
2
0
0
7-5
45
4
Futsal Klub Székelyudvarhely
3
0
0
3
7-13
34

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.