Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kevés tudatos játékkal, sokáig vergődött az FK Udvarhely

Józsa Csongor 2022. október 31., 20:50 utolsó módosítás: 2022. október 31., 21:16

Bár az eredmény nem azt mutatja, alaposan megkínlódott a hazai diadalért a tavalyi bronzérmes a teremlabdarúgó élvonalbeli összecsapásán.

Kevés tudatos játékkal, sokáig vergődött az FK Udvarhely
Galérianézet
Bálint Andor négy gólt jegyzett a meccsen Fotó: Erdély Bálint Előd

Hétfőn délután a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának hatodik fordulójában a Futsal Klub Székelyudvarhely az elsőosztályban az első évét töltő Dévai West gárdáját látta vendégül. A mérkőzés előtt szomszéd volt a tabellán a két gárda, csupán egyetlen pont választotta el őket egymástól a rangsorban.

A vendégek nem nagyon siették el a melegítést, késve érkeztek meg a városi sportcsarnokhoz, a kezdő sípszó előtt húsz perccel vonultak ki a parkettre. Az élvonal újonc klubja csak névben az, keretében több tapasztalt, sokszoros román válogatottsággal rendelkező „öregfiú” található.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A Jakab Zoltán által irányított együttes a Grigoraș – Bálint, Balázsi, Kedei, Tankó kezdősorral indította a meccset, az összecsapás során pályára lépett még Farkas – Miklós, Kerestély, Kanyó, Iszlai, Péter, Boga.

Ahogy azt várni lehetett, az FK irányította a meccset az elején, igaz, hogy csak pár helyzetecskét hozott össze. A 15. percben kigyűlt a házigazdák csapathibája, pár pillanatra rá pedig a hatodik szabálytalanságot is begyűjtötték, így Mimi Stoica kisbüntetőt rúghatott. A tízméterest hárította Grigoraș.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A pihenő előtt megélénkült a játék, Iszlai távoli, Miklós közeli próbálkozását védte bravúrral a hálóőr. Majd Bálint pöccinthette volna be közelről, de egy védő az utolsó pillanatban tisztázott.

Az első felvonásban így nem született gól, maradt a 0–0 állás az eredményjelzőn.

A második félidő eleje a kapusoké volt, mind Grigoraș, mind Filimon magabiztosan mozgott a gólvonal előtt. A 25. percben tört meg a jég: Bálint csípett el egy átadást a félkörnél, spiccel a bal felsőbe bombázta (1–0).

Fotó: Erdély Bálint Előd

Gyorsan jöhetett volna az egyenlítés, Stoica távoli lökete a kapufáról kifelé pattant. Az, hogy legalább a pontért érkeztek a dévaiak jól mutatta, hogy a 34. percben az időkérésüket követően a kapus nélküli játékra váltottak. Nem jött be húzásuk, egy eladott átadást követően Bálint duplázott (2–0).

Fotó: Erdély Bálint Előd

Innen kezdve amolyan baráti focimeccshez hasonlított a párharc, ahol a felek egymás hibáiból húsz másodpercenkét lőtték a gólokat, pillanatok alatt lett 6–2.

Ami fontos, azaz a három pontot megszerezte az FK Székelyudvarhely egy olyan ellenlábassal szemben, akivel nehéz volt játszani. Az mindenképp elgondolkodtató, hogy inkább belementek az adok-kapokba a székelyföldiek, mintsem megmutassák a pályán, hogy sokkal nagyobb a futsaltudásuk.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 6. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai West 6–2 (0–0).
Gólszerzők: Bálint Andor (25., 35., 37. 38.), Miklós Tamás (38.), Balázsi Attila (38.), illetve Adrian Brașoveanu (38.), Bogdan Pieptea (39.).

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz, 6. forduló

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
5
4
1
0
30-13
13
2
Dévai Autobergamo
5
4
0
1
27-13
12
3
Futsal Klub Székelyudvarhely
5
3
1
1
20-16
10
4
Temesvári CFR
6
3
0
3
16-13
9
5
Dévai West
5
2
0
3
24-26
6
6
Luceafărul Buzău
5
1
0
4
16-18
3
7
Kolozsvári Clujana
5
0
0
5
9-43
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.