Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két ellenlábason át juthatnak ki az ifi Eb-re

Horváth Bálint Ottó 2022. március 16., 12:09

Szerdán este a marosvásárhelyi sportcsarnokban kezdetét veszi az U19-es teremlabdarúgó Európa-bajnokság selejtezőtornája. Az 5-ös csoportban a házigazda romániai válogatott Georgiával és Szlovákiával mérkőzik meg.

Két ellenlábason át juthatnak ki az ifi Eb-re
Több mint tíz napja együtt edz a nemzeti együttes Fotó: Haáz Vince

A torna nyitómérkőzésén a több székelyföldi játékost felvonultató romániai együttes este fél 7-kor Georgiát fogadja. Ezt követően csütörtökön szabadnapos lesz, ekkor rendezik a szlovák–georgiai párharcot, majd pénteken szintén este fél 7-től a szlovákok ellen lép pályára. Csak a csoportelső jut ki az idei spanyolországi kontinenstornára.

A mérkőzéseken a szurkolók díjtalanul vehetnek részt. A romániai válogatott mindkét találkozóját élőben közvetíti a Digi Sport tévécsatorna és a Futsal Romania Youtube-csatornája.

Az első ellenfélről, Georgiáról Robert Lupu szövetségi kapitány elmondása szerint nem sokat tudnak. „Ezzel szemben a riválisnak volt lehetősége tanulmányozni a Moldova elleni páros és a szerbiai tornán játszott mérkőzéseinket” – mutatott rá a szakvezető. Mint fogalmazott, igyekeznek gyakorlatba ültetni mindazt, amit az előző összetartásokon és az elmúlt napokban Marosvásárhelyen előkészítettek.

Robert Lupu Fotó: Haáz Vince

„Bízom ebben a csapatban, a megtisztelő küldetésében. Igyekszem tudatosítani a fiúkban a döntő tornára való kvalifikáció fontosságát, hogy ezt a történelmi teljesítményt elérjék. Összetartanak, és ez sokat jelent” – nyilatkozta a Román Labdarúgó-szövetség honlapjának Robert Lupu.

Kiemelte, ebben sokat segített Kacsó Endre, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, aki kapocs volt a Hargita környéki játékosok és a többiek között. „Az együtt eltöltött idő alatt fejlődött a köztük lévő kapcsolat, és itt mind a játék-, mind a személyes kapcsolatokra gondolok.

Két kiegyensúlyozott sorunk van, amely az ország legjobb ifjúsági játékosaiból áll. Van néhány kiemelkedő játékosunk, akik képesek eldönteni a párharcokat, gondolok itt Marius Davidra és Kerestély Józsefre. Optimisták vagyunk”

– tette hozzá.

A román U19-es teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Alin Cârdei (Galaci United), Robert Căruntu (Bellsport L’Hospitalet, spanyol); mezőnyjátékosok: Kerestély József, Csog János Csongor, Péter Miklós, Miklós Árpád (mind FK Székelyudvarhely), Alexandru Tărăbac, Eugen Toader (mindketten Turnu Severin), Alexandru Trifa, Marius David (mindketten Temesvári CFR), Nagy Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Andrei Crudu, Darius Roca (mindketten FC Piatra Neamț), Ilie Vlad (Zaragoza, spanyol), Bardócz Norbert (Kézdivásárhelyi SE). Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.