Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kerestély József: nagy erőt jelent számomra a csapatkapitányi karszalag

Horváth Bálint Ottó 2022. március 19., 11:01 utolsó módosítás: 2022. március 19., 11:03

A székelyföldi játékosokkal teletűzdelt romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott kiharcolta az idei spanyolországi Európa-bajnokságon való részvételt. A marosvásárhelyi selejtezőtorna végén a csapatkapitány Keresztély József nyilatkozott a Székely Sportnak.

Kerestély József: nagy erőt jelent számomra a csapatkapitányi karszalag
A székelyföldi csapatkapitány bízik benne, hogy az Európa-bajnokságon is beérik a munkájuk gyümölcse Fotó: Haáz Vince

A házigazda romániai válogatott előbb a szerdai első találkozóján 3–2-re nyert Georgia ellen, majd pénteken este sorsdöntő mérkőzésen 4–0-ra győzte le Szlovákiát.

A magabiztos győzelem és a jól megérdemelt továbbjutás után az FK Székelyudvarhely játékosa és a válogatott csapatkapitánya, Kerestély József a Székely Sportnak elmondta, kemény munka volt kiharcolni a továbbjutást, jól fel kellett készüljenek és mindenre oda kellett figyeljenek az edzéseken, és amikor jött a feladat, minél jobban meg kellett oldaniuk.

Sokat jelentett a felkészülési időszak és a sok barátságos mérkőzés, mivel össze kellett szokjunk és begyakorolnunk a taktikat elemeket”

– fogalmazott Kerestély.

Hozzátette, a marosvásárhelyi közönség szurkolása sok erőt adott nekik.

Fotó: Haáz Vince

A válogatott sikerében meghatározó szerepet játszott teremlabdarúgó hangsúlyozta, büszke arra, hogy a csapatkapitány karszalagot tudta viselni és legjobb tudása szerint a csapatot segíteni.

Nagy erőt jelent számomra a játékban a csapatkapitányi karszalag, a fiúk tisztelnek, én is tisztelem őket”

– mutatott rá Kerestély József.

A romániai válogatott azon nyolc gárda közé tartozik, amely idén szeptember 3. és 10. között részt vesz a spanyolországi Jaénben rendezendő kontinenstornán. A székelyföldi csapatkapitány szerint bár egyelőre még nem ismerik az ellenfeleiket, mentálisan és fizikálisan is hasonlóan kell készüljenek, és akkor beérik a munkájuk gyümölcse.

A román U19-es teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok:
Alin Cârdei (Galaci United), Robert Căruntu (Bellsport L’Hospitalet, spanyol).
Mezőnyjátékosok: Kerestély József, Csog János Csongor, Péter Miklós, Miklós Árpád (mind FK Székelyudvarhely), Alexandru Tărăbîc, Eugen Toader (mindketten CFR Drobeta Turnu Severin), Alexandru Trifa, Marius David (mindketten Temesvári CFR), Nagy Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Andrei Crudu, Darius Roca (mindketten Ceahlăul Piatra Neamț), Ilie Vlad (Zaragoza, spanyol), Barbócz Norbert (Kézdivásárhelyi SE).
Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.