Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jubiláltak a véndiákok Székelyudvarhelyen

Zátyi Tibor 2024. április 02., 17:35 utolsó módosítás: 2024. április 02., 18:46

Huszonöt évvel ezelőtt rendezték meg először Székelyudvarhelyen a városi sportcsarnokban az Erdélyi Magyar Véndiák Labdarúgó Kupát. Idén jubilált a nagy népszerűségnek örvendő esemény, emléktáblát avattak, az új vándortrófea pedig Nagyváradra került.

Jubiláltak a véndiákok Székelyudvarhelyen
Az új vándorkupa Fotó: Facebook/Erdélyi Magyar Véndiák Labdarúgó Kupa

Az EMVLK huszonöt évvel ezelőtt kezdődött, abból az ötletből, hogy amely csapatok rendszeresen szerepeltek a decemberi Erdélyi Labdarúgó Diákkupán, de játékosaik már befejezték az egyetemet, kiöregedtek, legyen alkalmuk évente találkozni a többiekkel. Az eseményt hagyományosan húsvét hétvégéjén rendezik meg, és mindig Székelyudvarhely ad otthont a sportrendezvénynek.

A 24. kiírást – mivel a koronavírus világjárvány miatt két évig nem rendezték meg a tornát – idén is a nagyváradi Zsukások csapata nyerte meg, így megvédte címét, míg a legutóbbi öt kiírásból négyet megnyert. A döntőben a 2022-es győztes temesvári BSE-t verte meg.

Emlékplakettet is avattak Fotó: Facebook/Erdélyi Magyar Véndiák Labdarúgó Kupa

A jubileum alkalmából emlékplakettet avattak, amely a városi sportcsarnok bejáratára került fel – tudtuk meg Benedek Árpád Csabától, az EMVLK főszervezőjétől. „Idén is egy sikeres rendezvényen vagyunk túl, több mint kétszázötven részvevőnk volt a két nap alatt. Nagyon sokan évente csak a véndiák focikupán találkoznak, külön öröm számunkra, hogy Székelyudvarhely ad otthon ennek az eseménynek, és a hagyományt tudjuk folytatni” – tette hozzá Benedek.

Az idei tornán új vándorkupa indult útjára, Irsai László Zsolt képzőművész alkotása, aki rendszeres részvevője az EMVLK-nak.

A 24. Erdélyi Magyar Véndiák Labdarúgó Kupa első négy helyezettje Fotó: Facebook/Erdélyi Magyar Véndiák Labdarúgó Kupa

24. Erdélyi Magyar Véndiák Labdarúgó Kupa

A csoport: Zsukások–Vakpali 4–0, Vodkásvili–SOS 0–0, Zsukások–SOS 6–1, Vodkásvili–Vakpali 3–0, SOS–Vakpali 6–1, Zsukások–Vodkásvili 2–2. Végeredmény: 1. Zsukások 7, 2. Vodkásvili 5, 3. SOS 4, 4. Vakpali 0.

B csoport: Kolozsvári Góbék–DöGájsz 0–1, Apáczai–Korona 4–0, K. Góbék–Korona 1–3, Apáczai–DöGájsz 3–1, Korona–DöGájsz 1–1, K. Góbék–Apáczai 0–1.
Végeredmény: 1. Apáczai 9, 2. DöGájsz 4, 3. Korona 4, 4. Kolozsvári Góbék 0.

C csoport: BSE–Zöld Sasok 2–0 , Temesvári Góbék–Vadiúj 1–1, BSE–Vadiúj 0–0, T. Góbék–Z. Sasok 6–0, Vadiúj–Z. Sasok 3–0, BSE–T.Góbék 1–0. Végeredmény: 1. BSE 7, 2. Vadiúj 5, 3. Temesvári Góbék 4, 4. Zöld Sasok 0.

D csoport: More Bestiarum–Molotov Koktél 2–1, Zöld Trabant–Bolyai 3–0, M. Bestiarum–Bolyai 3–1, Z. Trabant–M. Koktél 3–0, Bolyai–M.Koktél 2–1, M. Bestiarum–Z. Trabant 1–3.

Negyeddöntő:
Zsukások–Vadiúj 6–2
Apáczai–M. Bestiarum 0–0, hétméteresekkel 5–3
BSE–Vodkásvili 3–1
Z. Trabant–DöGájsz 4–2

Elődöntő:
Zsukások–Apáczai FC 2–1
BSE–Z. Trabant 4–2

Kisdöntő:
Apáczai FC–Z. Trabant 0–3

Döntő:
Zsukások–BSE 3–0

Végeredmény
1. Zsukások – Nagyvárad
2. BSE – Temesvár
3. Zöld Trabant – Kolozsvár
4. Apáczai FC – Kolozsvár

Különdíjak

Legtapasztaltabb játékos: Mózes Gábor (Z. Trabant, 1963)
Gólkirály: Széles Tibor (Zsukások)
Legjobb kapus: Szakáli Botond (BSE)
Legjobb játékos: Harasztos Dániel (Apáczai FC)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.