Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hátrányból felállt, elhozta a pontokat Temesvárról a Futsal Klub

Zátyi Tibor 2022. október 25., 19:31

Szoros, végig kiélezett összecsapás volt a teremlabdarúgó 1. Liga ötödik fordulójának zárómérkőzése, a Futsal Klub Székelyudvarhely hátrányból felállva megérdemelten nyert a Temesvári CFR otthonában.

Hátrányból felállt, elhozta a pontokat Temesvárról a Futsal Klub
Kanyó Szilárd kiváló formában, a Galaci United után a Temesvári CFR ellen is duplázott Fotó: Erdély Bálint Előd

A vendégektől Küsmödi Tamás és Iszlai Richárd sérülés miatt kihagyta a kedd esti találkozót.

Az elején egyik csapat sem kockáztatott, próbálták feltérképezni egymást, egészen a 4. percig, ekkor Balázsi Attila lódult meg, lövését viszont védte a kapus. A következő helyzetig elég sokat kellett várni, a 9. percben a temesváriak viszont kétszer is komolyan megdolgoztatták Andrei Grigorașt. A folytatásban gyakorlatilag helyzet nélkül telt a játék, a CFR többet birtokolta a labdát, ám ebben gyakorlatilag ki is fulladt támadóereje.

A szünet előtt mindkét kapu előtt kimaradt egy-egy óriási helyzet, Grigoraș nagyszerűen kivetődve szedte le a hazai támadó lábáról a labdát, majd indította Bálint Andort, aki hét méterről hatalmas kapufát lőtt.

A szünetet követően sokkal élénkebb és helyzetekben gazdag lett a játék. Az elején Kanyó Szilárd fordult le védőjéről, de ziccerben nem tudta legyőzni a kapust, majd Nora lövésénél védett nagyot a vendégek hálóőre. Tankó Levente előtt is hatalmas lehetőség adódott, ám telibe lőtte az ugyancsak jól védő Lungut. A 24. percben megtört a jég, ellentámadás végén Mihnea lőtte el Grigoraș mellett a labdát, megszerezvén a vezetést a házigazdának (1–0).

Viszont hamar jött a válasz, alig egy perccel később Kanyó vágott a hálóba egy kipattanót (1–1). Ezután Kerestély előtt is adódott egy nagyszerű gólszerzési lehetőség, kiváló szóló után – két embert is kicselezett – lapos lövését védte a kapus.

Az egyre bátrabban játszó udvarhelyiek a játékrész közepén átvették a vezetést, Miklós Tamás készítette le a labdát Kanyónak, aki védhetetlenül bombázott 9 méterről a kapuba (1–2).

Az utolsó tíz percben pályára lépett a hazaiak játékos-edzője, az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, a hamarosan 40 éves Robert Lupu, az újabb helyzetet pedig a vendégek hagyták ki, Balázsi lőtte telibe a keresztlécet 15 méterről. Nyomott a CFR, az ellentámadásra berendezkedő FK pedig nem tudta kihasználni lehetőségeit. Az utolsó két és fél percben lehozott kapusos taktikára váltott a házigazda, ám nem tudta kihasználni emberfölényét, igaz, az udvarhelyiek sem tudták eltalálni az üres kaput, pedig volt rá több lehetőségük is.

Az FK 2–1-es, megérdemelt győzelmével fellépett a dobogóra, a következő fordulóban, hétfőn 18 órakor az újonc Dévai West együttesét fogadja.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 5. forduló
Temesvári CFR–Futsal Klub Székelyudvarhely 1–2 (0–0)
gólszerzők Toader (24.), illetve Kanyó (25., 29.)
FK: Grigoraș - Tankó, Kanyó, Bálint, Balázsi. Cserék: Miklós T., Kerestély, Boga, Péter, Farkas, Tompea, Kedei.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz, 5. forduló

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
5
4
1
0
30-13
13
2
Dévai Autobergamo
4
3
0
1
19-11
9
3
Futsal Klub Székelyudvarhely
4
2
1
1
14-14
7
4
Dévai West
4
2
0
2
22-20
6
5
Temesvári CFR
5
2
0
3
15-13
6
6
Luceafărul Buzău
4
1
0
3
16-17
3
7
Kolozsvári Clujana
4
0
0
4
7-35
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.