Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Győzelemmel nyitották a szezont a gyergyószéki csapatok

Gergely Imre 2022. szeptember 26., 16:22

Két csoportba sorolva összesen tíz csapat részvételével elrajtolt a romániai teremlabdarúgó-bajnokság másodosztályának 2022–2023-as idénye. A gyergyószéki csapatok győzelemmel nyitották a szezont, Marosvásárhely és Korond vereséggel kezdett.

Győzelemmel nyitották a szezont a gyergyószéki csapatok
A Kereszthegy hazai pályán a Marosvásárhelyi VSK csapata ellen győzött 7–3-ra Fotó: Portik Bakai Ádám

Mind a Gyergyóremetei Kereszthegy, mind a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó számára célkitűzés, hogy bejussanak az átszervezett 2. Liga rájátszásába. Mindkét együttes jól kezdett. A Kereszthegy hazai pályán a Marosvásárhelyi VSK csapata ellen győzött 7–3-ra, míg az Inter idegenben a Dolj megyei Ișalnița vendégeként szerezte meg a három pontot 5–1-es győzelmével. A Korondi Junior az Arad megyei Simándon lépett pályára, ahol a házigazda Sólymok 10–1-re győztek.

A 2. Liga tíz együttesét két csoportba sorolták földrajzi kritériumok szerint. Az erdélyi csapatok és a déli Ișalnița alkotják a nyugati csoportot, és van még egy ötös, ahol moldvai együttesek szerepelnek, illetve a Kézdivásárhelyi SE.

Az idei bajnokság a korábbi évekhez viszonyítva jóval több meccset jelent majd a nyugati csoportban szereplőknek, tíz forduló után pedig az első két helyezett jut a következő körbe. A többiek, vagyis az alsóház tagjai pedig egymás között folytatják.

Teremlabdarúgó 2. Liga, 2-es csoport, 1. forduló: 

Gyergyóremetei Kereszthegy–Marosvásárhelyi VSK 7–3 (3–1),
gólszerzők: Sándor Levente 3, Csog Csongor, Boda Krisztián, Dobri Norbert, Gabriel Doltea, illetve Serafim Hancu, Máthé Márton, Chertes Patrik.

Metropolitan Ișalnița–Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó 1–5 (1–1),
a gyergyói gólszerzők: Berecz Norbert, Bernád Balázs, Szfárli Hunor, Andrei Țepeș, Tankó Előd.

Simándi Sólymok–Korondi Junior 10–1 (5–1).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.