Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkezdi az Európa-bajnokságra való hangolást a romániai ifjúsági futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2022. június 23., 12:46

Egyhetes edzőtábort tart a több székelyföldi játékost a soraiban tudó romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott, amely a szeptemberi spanyolországi Európa-bajnokságra készül.

Elkezdi az Európa-bajnokságra való hangolást a romániai ifjúsági futsalválogatott
A napi két edzés mellett Moldovával játszanak barátságos mérkőzéseket. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A romániai válogatott azon nyolc gárda közé tartozik, amely kijutott a szeptember 3. és 10. között a spanyolországi Jaénben rendezendő kontinenstornára. Robert Lupu szövetségi kapitány csapata megnyerte a márciusban Marosvásárhelyen rendezett 5-ös számú selejtezőtornát, Georgiát 3–2-re, Szlovákiát 4–0-ra győzte le. A kvartettben eredetileg Oroszország is szerepelt, az országot azonban az Ukrajna ellen folytatott háború miatt kizárták.

A román felnőtt teremlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Kacsó Endre is részt vesz a csütörtökön kezdődő edzőtáborban, amelynek első napjaiban a játékosok Mogoșoaián és Chitilán napi két edzéssel készülnek, majd két barátságos mérkőzést játszanak Moldovával idegenben.

Megkeresésünkre a marosvásárhelyi szakvezető úgy nyilatkozott, a fiúknak nagyon jól fel kell készülniük, mindenkinek oda kell tennie magát, hogy bizonyítsák, megérdemlik, hogy ott legyenek az Európa-bajnoki végső keretben.

Románia és a házigazda Spanyolország mellett Franciaország, Olaszország, Horvátország, Portugália és Lengyelország részvétele biztos a nyolc együttest felvonultató Eb-n. Az utolsó részvevő válogatott kiléte július 7. és 10. között derül ki, ekkor rendezik ugyanis a márciusról elhalasztott 6-os selejtezőcsoport küzdelmeit: Ukrajna, Belgium, Moldova és Andorra játszik egymással az első, továbbjutást érő helyért.

Kacsó Endre elmondása szerint nem kis dolog, hogy Románia Európa legjobb nyolc válogatottja között szerepel az Eb-n.

Ez a kontinenstorna egy élmény lesz a játékosok számára, egyben újabb lehetőség, hogy felkerüljenek a felnőtt válogatott keretébe, főleg, hogy közülük többen már bemutatkoztak az élvonalbeli bajnokságban”.

Az Európa-bajnokságon két négyes csoportba sorolják a csapatokat, és az első két-két helyezett jut tovább az elődöntőbe. Kacsó Endre közölte, a spanyolok, a portugálok és a horvátok tartoznak a nagy esélyesek közé, de a romániai együttes is beleszólhat a küzdelembe, ehhez azonban kis szerencsére is szükségük lesz a sorsolásnál.

A romániai U19-es teremlabdarúgó-válogatott kerete az edzőtáborban:

Alin Cârdei (Galaci United), Andrei Crudu, Darius Roca (Ceahlăul Piatra Neamț), Alexandru Tărăbîc, Antonio Ionașcu (CFR Turnu Severin), Péter Miklós, Csog János Csongor (Futsal Klub Székelyudvarhely), Alexandru Trifa, Marius David, Barbócz Norbert, Andrei Buhăceanu (Temesvári CFR), Nagy Tamás, Patrick Chertes (Marosvásárhelyi VSK), Bandi Álmos Árpád (Kézdivásárhelyi SE), Tófalvi Szabolcs (Korondi Junior). Kerestély József (FK Székelyudvarhely) és Darius Roca (Ceahlăul) hiányoznak. Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.