Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy félidőt éltek az Gyergyói Inter kupaálmai

Gergely Imre 2021. február 21., 14:51

Gyergyószentmiklósi Inter–Luceafărul Buzău mérkőzést rendeztek vasárnap délben a teremlabdarúgó Román Kupa négyesdöntőjébe jutásért. Az első félidőben teljesen egyenrangú felek küzdelme zajlott, a másodikban viszont kijött az osztálykülönbség.

Egy félidőt éltek az Gyergyói Inter kupaálmai
Egészen jól tartotta magát a Hargita megyei együttes Fotó: Gergely Imre

Miután szombaton az Inter az Arad megyei Simándi Sólmokat búcsúztatta, illetve a Luceafărul a Dolj-i Metropolitan Ișalnița együttesét fektette két vállra, vasárnap ez a két csapat találkozhatott a Román Kupában a legjobb nyolc között.

A második ligás gyergyószentmiklósiak is tisztában voltak azzal, hogy az élvonalban szereplő Buzău jóval esélyesebb, de ennek ellenére mindent megtettek, hogy meglepetést okozzanak, és megvalósuljon az álom, a Final Fourba jutás.

Ez nem is tűnt távolinak az első félidőben: az Inter bátran focizott, egyes időszakokban egyértelműen uralta is a játékot.

A gyergyószárhegyi sportcsarnokban rendezett mérkőzésen a vezetést is sikerült megszerezniük, amire ugyan válaszolt az ellenfél, de a döntetlen állás csaknem a szünetig megmaradt. A legrosszabbkor jött a vendégvezetés, egy egyéni hiba után találtak be a moldvaiak, és így egygólos előnnyel fordulhattak a második félidőre.

Fotó: Gergely Imre

Ekkor azonban kijött a tudásbeli különbség, a gyergyóiak küzdőszelleme már nem tudta ezt kompenzálni, és a Buzău ötgólos előnyt épített fel. Ebből egyet még faragott az Inter, de végül 6–2-es győzelemmel a Luceafărul jutott a legjobb 4 közé.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:

Gyergyószentmiklósi Inter - Luceafărul Buzău 2–6 (1–2).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.