Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Drámai körülmények között lett bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet

Zátyi Tibor 2021. április 25., 18:27

Büntetőlövéseket rúgtak a teremlabdarúgó 1. Liga fináléjának negyedik mérkőzésén, a hetedik párban a Csíkszeredai Imperial Wettől Dos Santos belőtte a hatméteresét, míg a Galaci Unitedtől Florin Ignat a kapufára bombázott: itt dőlt el az első hely sorsa, a csíkiaké lett az aranyérem.

Drámai körülmények között lett bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet
A Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó 1. Liga 2020–21-es kiírás győztese Fotó: Facebook/imperialwetcsikszereda

Összesítésben 2–1-re vezetett az Imperial Wet a döntő negyedik meccse előtt. A vasárnapi párharcot is keményen kezdték a felek, két perc sem telt el a játékidőből és már 2–2 volt as szabálytalanságok aránya. Támadásban aktívabb volt a házigazda, ám sok helyzetet kihagytak.

A gólcsend a 11. percben tört meg, szabadrúgásból Crișan volt eredményes. Rögtön jött a csíki időkérés és lehozott kapusos taktikára váltottak, a fölény pedig góllá érett, Uhellinton játszott össze szépen Matei-jel, a brazil játékos pedig középről nem hibázott. A szünetig továbbra is Galac uralta a játékot, de a legnagyobb lehetőséget a csíkiaktól Lașcu hagyta ki.

A második felvonásban az iram látványosan visszaesett, ám Araujo révén így is átvette a vezetést a házigazda, majd egy hibát kihasználva ugyanő kettőre növelte az előnyt (3–1). Ismét jól reagált a csíki csapat, Uhellinton előbb szépített, majd egyenlített, így jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás.

A döntő negyedik mérkőzésének főhőse Uhellinton volt, a brazil idegenlégiós mesterhármast lőtt Fotó: Facebook/imperialwetcsikszereda

A ráadásban mindkét csapat nagyon óvatosan játszott, a döntés a büntetőkre hagyták.

Mindkét fél magabiztosan értékesítette hatmétereseit, egészen a hetedik párosig, a csíkiaktól Dos Santos a hálóba bombázott, a hazaiak edző-játékosa, Ignat pedig a kapufára. Ez azt jelentette, hogy a csíki csapat megnyerte a találkozót, egyben a döntőt is.

Az elmúlt három idényben az Imperial Wet és Galac játszotta a döntőt, a 2018–19-es szezonban a csíkiak lettek bajnokok, míg a tavaly félbeszakadt pontvadászat végén a szövetség a Duna-partiakat nevezte meg aranyérmesnek.

A csíki csapat a pályán vágott vissza és megszerezte második bajnoki címét, egyben duplázott, miután a Román Kupa is az ő vitrinjükbe került.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 4. mérkőzés:

Galac–Csíkszereda 9–10 (1–1, 3–3, 3–3, 3–3) – büntetőkkel 6–7,

gólszerzők Crișan (11.), Araujo (23., 33.), illetve Uhellinton (14., 36., 37.).

A három nyert mérkőzésig tartó párharcot az Imperial Wet 3–1-re nyerte.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.