Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Déva nyerte a csalódottak csatáját

Zátyi Tibor 2024. április 30., 19:17

Elszenvedte ötödik vereségét a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában az FK Székelyudvarhely. Kedden délután habár jól kezdett, végül sima, négygólos vereséget szenvedett a Dévai CSM vendégeként.

Déva nyerte a csalódottak csatáját
Déva jobban akarta a győzelmet, bronzéremmel és kupagyőzelemmel zárja a szezont Fotó: László Ildikó

Miután kedden délben a Temesvári CFR 7–5-re legyőzte a több alapjátékosát is nélkülöző Galaci Unitedot, eldőlt, hogy ez a két csapat játssza idén a teremlabdarúgó-bajnokság döntőjét. Így a Dévai CSM–FK Székelyudvarhely találkozó tét nélkülivé vált, hiszen egyik csapat sem tudott már elmozdulni a felsőházi rájátszás 3., illetve 4. helyéről.

A korábbi parázs csatákkal ellentétben szinte baráti hangulatban zajlott a meccs (az első félidőben összesen öt szabálytalanság volt csak), a játék kiegyenlített volt, mindkét kapu előtt csak kisebb lehetőségek alakultak ki. A 11. percben aztán Kanyó bombája törte meg a gólcsendet, Voinnak esélye sem volt védeni. Az FK jól védekezett, jól zárta a passzsávokat és gyakorlatilag kivette a játékból a brazil-román játékmestert, Savio Valadarest.

A kemény belépőkről szólt a második játékrész eleje, mindkét oldalnak villant a sárga lap, majd Savio is, aki egy testcselt követően nyolc méterről bombázott Tompea kapujába. Ez nem vette el a vendégek kedvét, akik nem sokkal később egy szabálytalanságot követően ismét előnybe kerültek, Iszlai lőtte a lepasszolt labdát a kapu bal alsó felébe. Ám sokáig nem vezetett az FK, hiszen a középkezdést követően rögtön egyenlített Déva, Ramic bombáját nem tudta védeni Tompea.

Az FK hajszolta az újabb találatot, ám a Hunyad megyeiek is veszélyesebbé váltak, majd egy közeli szabadrúgásból – Miklós szabálytalanságát követően –, nagyjából hat és fél méterről Cristian Matei is betalált, már a hazaiak vezettek. Ezután még a kapufát is eltalálták a dévaiak, aztán kettőre növelték előnyüket, Gavrilă értékesített egy ellentámadást.

Az utolsó négy és fél percre lehozott kapusos taktikára váltott az FK, ám gólhoz Ramic állt a legközelebb, de védte lövését a megkülönböztető mezt viselő Miklós. Ezután mégis kapitulált az FK védelme, egymást után kétszer is, előbb Kanyó veszített labdát és Nastai lőtt az üres kapuba, majd Miklós keresztpasszát fülelte le Savio és lőtte saját térfeléről az üres udvarhelyi kapuba.

Az FK Székelyudvarhelynek egyáltalán nem jött ki a lépés a felsőházban, hiszen ötödik vereségét szenvedte el, a szezon utolsó meccsét egy hét múlva, május 7-én 18 órától hazai pályán játssza a Temesvári CFR ellen.

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló
Dévai CSM–FK Székelyudvarhely 6–2 (0–1),
gólszerzők Savio (23., 39.), Ramic (27.), C. Matei (32.), Gavrilă (36.), Nastai (39.), illetve Kanyó (11.), Iszlai (27.)
Déva: Voin – Savio, Nastai, Sobral, Ramic. Cserék: C. Matei, R. Matei, Gavrilă, Dobra, Grosu, Dinicuță, Simic, Boldor. Vezetőedző: Roger Augusto.
FK: Tompea – Balázsi, Kanyó, Hadnagy, Tankó. Cserék: Popovics, Péter, Boga, Iszlai, Kedei, Miklós, Szabó. Vezetőedző: Jakab Zoltán.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, felsőházi rájátszás, 5. forduló

2024. 04. 30. 12:00Temesvári CFRGalaci United7-5
2024. 04. 30. 17:30Dévai CSMFutsal Klub Székelyudvarhely6-2

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
5
2
0
3
17-19
58
2
Temesvári CFR
5
4
0
1
18-13
55
3
Dévai CSM
5
4
0
1
20-12
51
4
Futsal Klub Székelyudvarhely
5
0
0
5
10-21
34

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.