Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíkszereda elhódította első futsalkupáját

Józsa Csongor 2021. március 29., 17:43 utolsó módosítás: 2021. március 29., 18:25

Nem sok sportágban rendeznek olyan döntőt, ahol a két csapat ugyanabból a megyéből érkezik: a teremlabdarúgó Román Kupa 2021-es kiadása ilyen volt. A hazai környezetben szereplő Futsal Klub Székelyudvarhely a Csíkszeredai Imperial Wet gárdájával mérte össze erejét a végső diadalért.

Csíkszereda elhódította első futsalkupáját
Galérianézet
Első kupadöntőjében megnyerte a trófeát a Csíkszeredai Imperial Wet Fotó: Erdély Bálint Előd

Hétfőn délután a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezték a teremlabdarúgó Román Kupa döntőjét. A Final Four első napján a két Hargita megyei együttes, a Futsal Klub Székelyudvarhely és a Csíkszeredai Imperial Wet jutott tovább, a Dévai Autobergamót, illetve a Luceafărul Buzăut ütötték ki – így ők vívták meg a csatát a serlegért.

A megyeszékhelyiek fennállásuk első kupafináléját játszották, míg ellenlábasuk az előző kiírás győztese, tavaly októberben az udvarhelyiek nem kis meglepetésre, éppen Csíkszeredában szerezték meg a trófeát.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Parádésan indult a mérkőzés, igazi döntő hangulatban, már az első percben megzörrent a háló, Kedei magabiztosan értékesített egy ellentámadást (1–0). A válasz három minutumra rá érkezett, dos Santos igazi futsalos megmozdulással, spiccel lőtte nyolcról védhetetlenül a jobb alsóba (1–1). 

Még jóformán nem is rendezkedtek vissza a felek, ismét villámgyorsan visszavette a vezetést az FK Székelyudvarhely, Kedei duplázott, ugyancsak egy ziccert értékesített (2–1).

A bajnokság rájátszását megnyerő, sokkal esélyesebb, több idegenlégióst és válogatott teremlabdarúgót a keretében tudó Imperial Wet a 10. percben nem csupán kiegyenlített, hanem megfordította az állást, Lașcu és Matei egyéni akcióból, valamint egy szabadrúgást követően iratkozott fel a góllövőlistára (2–3)

Fotó: Erdély Bálint Előd

Ezúttal nem jött az udvarhelyi találat válaszképp, sőt Covaci maradt egyedül a kapussal egy szép, egész pályás passzt követően, ő pedig elpöccintette a hálóőr lába mellett (2–4).

A játékrész második fele már nem volt annyira intenzív, a csíkiak a biztonságra törekedtek, az udvarhelyiek pedig igaz, hogy próbálkoztak a felzárkózásra – Balázsi és Kerestély is kecsegtető szituációkat hagyott ki –, a pihenőre megmaradt a kétgólos különbség.

A második félidőben a csíkszeredaiak a kivárásra játszottak, számításuk be is jött, húsz másodperc alatt két megingást kihasználva Uhellinton kíméletlenül beköszönt, 6–2-re húzott el az Imperial Wet. 

Fotó: Erdély Bálint Előd

A kapus mezőnyjátékosra való cseréjével próbálkozott közelebb kerülni az FK, nem igazán találták a gólhoz vezető utat, védekezésben jól állta a sarat a csíki együttes. Sőt, pár percet követően válaszképp ők is meghúzták ugyanazt: több mezőnyjátékossal rohamoztak, ezzel is az idő pörgetésére törekedve. A végjáték a cseréké volt, a hazaiaktól Balázs élt a lehetőséggel, állította be a 6–3-as végeredményt.

Megérdemelten hódította el fennállása első kupagyőzelmét a Csíkszeredai Imperial Wet, az FK Székelyudvarhely fiatalos lendülete ezúttal nem volt elég, hogy legyűrje a sokkal tapasztaltabb, jobb kerettel rendelkező ellenlábast.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Mindkét gárdának még egy feladata maradt hátra ebben a szezonban: a csíkszeredaiak a bajnoki döntőt, az udvarhelyiek bronzéremért játszanak.

Teremlabdarúgó Román Kupa, döntő: 
Futsal Klub Székelyudvarhely–Csíkszeredai Imperial Wet 3–6 (2–4)
Székelyudvarhely, városi sportcsarnok.
Gólszerzők: Kedei (1., 4.), Balázs (38.), illetve dos Santos (4.), Pânzaru (10.), Cr. Matei (10.), Covaci (13.), Uhellinton (25., 25.). 
FK: Grigoraș – Kedei, Szécsi, Bálint, Balázsi. Cserék: Gálfi, Kerestély, Sebestyén, Csog, Balázs, Boga, Csomor, Tankó, Miklós Á. Vezetőedző: Jakab Zoltán.
Imperial Wet: Cârdei – Pânzaru, Cr. Matei, Küsmödi, dos Santos. Cserék: Uhellinton, Tifán, Iszlai, Biró, Covaci, Lașcu, Duque, Miklós T., Farkas. Vezetőedző: Cosmin Gherman.
Vezette: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc, Liviu Chiță.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.