Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Betaláltak a székelyföldi futsalosok is, győzelemmel zárták a csoportot

Horváth Bálint Ottó 2023. március 05., 16:41 utolsó módosítás: 2023. március 05., 16:43

Idegenben is legyőzte Dániát a romániai teremlabdarúgó-válogatott a 2024-es világbajnokság selejtezőjének utolsó mérkőzésén. Az 5–3 arányú sikerből a székelyföldi játékosok is kivették a részüket.

Betaláltak a székelyföldi futsalosok is, győzelemmel zárták a csoportot
Hadnagy István is Iszlai Richárd is eredményes volt Fotó: Haáz Vince

Kacsó Endre szövetségi kapitány együttese szerdán Bukarestben gól nélküli döntetlent játszott Finnország ellen, ezzel bebiztosította csoportelsőségét, egyben továbbjutását, így a vasárnap kora délutáni, Dánia elleni idegenbeli utolsó találkozónak már nem volt különösebb tétje.

Nyíltsisakos küzdelem jellemezte a mérkőzés elejét, alig két percet kellett várni a vezető találatra, a honosított brazil, Andre Sasse előnyhöz juttatta a romániai csapatot. Az előny azonban csupán másodpercekig tartott, a házigazda gyorsan válaszolni tudott. Több nagy lehetőségük volt a vendégeknek, és hamarosan ismét betaláltak, Sasse duplázott.

A gyors gólváltások után kissé visszaesett a tempó, de az újabb gólok nem maradtak el, a 9. percben Araujo lövését a kapus még védte, de éppen Hadnagy lábára pattant a labda, onnan pedig a hálóba. Ezután uralták a játákot a dánok és csökkentették a hátrányukat, majd vészkapusos taktikára váltottak, de a szünetig nem jött össze az egyenlítés.

A folytatásban nem sikerült gólra váltania a helyzeteit a romániai játékosoknak, és a 27. percben a dánok harmadik góljával ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. De csak nagyon rövid ideig, mivel Románia rögtön visszavette a vezetést Sasse mesterhármast jelentő találatával.

Andre Sasse mesterhármasig jutott Fotó: Haáz Vince

Kevéssel ezután székelyföldi játékosok hozták össze az újabb vendég gólt, Mánya, Hadnagy, Iszlai volt a labda útja, az FK Székelyudvarhely játékosa újra kettőre növelte az előnyt.

A végén ismét mezőnyjátékosra cserélték kapusukat a hazaiak, kapufáig is eljutottak, de a gólszerzés már nem sikerült. Még nagyobb különbségű is lehetett volna a romániai válogatott győzelme, még a kapus, Toniță is betalálhatott volna, kirúgásból szintén a kapufát találta el.

Az ősszel Marosvásárhelyen aratott 5–1-es siker után Románia idegenben is legyőzte Dániát, így három nyert mérkőzéssel és egy döntetlennel (a finnek ellen idegenben 2–1-re győzött, hazai pályán 0–0-s döntetlenre végzett) nyerte meg a 8-as selejtezőcsoportot, és önbizalommal készülhet az elitkör küzdelmeire.

Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 8-as csoport:

Dánia–Románia 3–5 (2–3).

Gólszerzők: Jorgensen (3.), Truelsen (14., 27.), illetve Sasse (3., 5., 28.), Hadnagy (9.), Iszlai (32.).
Románia: Toniță – Sasse, Oliveira, Ferreira, Crăciun. Játszott még: Hadnagy, Iszlai, Mánya, Araujo, Nastai, Gavrilă, Bálint, Ilaș. Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.