Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az új csapatkapitányával a fedélzeten megizzadt az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2022. szeptember 11., 20:32

Ellenfele kétszer is vezetett, a végjátékban jobban kihasználta az adódó lehetőségeket a székelyföldi gárda, így behúzta szezonbeli első diadalát.

Az új csapatkapitányával a fedélzeten megizzadt az FK Székelyudvarhely
Galérianézet
Idén Tankó Leventét szavazták meg csapattársai kapitánynak Fotó: Erdély Bálint Előd

Vasárnap délután hazai környezetben, a városi sportcsarnokban kezdte az új idényt a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó élvonalban. A Luceafărul Buzău ellen párharc a bajnokság második játéknapjához tartozott – a nyitófordulóbeli meccset elnapolták.

A székelyföldiek vadonatúj, a klub történetében eddig még nem használt fehér mezben a Grigoraș – Miklós, Tankó, Iszlai, Kedei ötössel indítottak, a mérkőzésen pályára lépett még: Farkas – Küsmödi, Kanyó, Balázsi, Kerestély.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Ahogy azt várni lehetett a tavalyi bronzérmes irányított, szövögette támadásait, Iszlai ziccere kimaradt, majd Miklós kapufára bombázott. Ezzel szemben az első lehetőségüket gólra váltotta a vendégcsapat, Ion teljesen egyedül maradt, jó labdát kapott, a kimozduló kapus mellett elhúzta, begurította (0–1).

Gyorsan jött az egyenlítés, Iszlai tartotta meg a játékszert a félkörnél, Tankónak készítette le, akinek csak be kellett pöccintenie (1–1). A gólszerző – ezen a mérkőzésen ő viselte a csapatkapitányi karszalagot – egyéni akciót követően duplázhatott volna.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A Luceafărul állta a sarat, viszonylag jól tömörült kapujának előterében, kevés területet engedélyezett ellenfelének. Nem is csoda, hogy az FK egy távoli lövéssel került előnybe, Balázsi löketét a hálóőr a kapufára tolta, de innen becsorgott (2–1).

A vendégek is jegyeztek egy kapufát, aztán a pihenő előtt öt másodperccel Dobre fordult le védőjéről, a kapus mellett ellőtte, így 2–2 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Megérezhette a Buzău, hogy van keresnivalója Székelyudvarhelyen, ugyanis a második félidő elején már nem összpontosított annyira a védekezésre, ők voltak a veszélyesebbek. A 27. percben Kanyó lövése a felső kapufáról csapódott kifelé, túloldalt Grigorașnak kellett nagyot védenie.

Egy pillanatig újból előnybe került a vendégcsapat, Crăciun nagy labdát kapott, ezt már nem hagyta kihasználatlanul. Szinte azonnal jött rá az udvarhelyi válasz – mezőnyjátékosra cserélték kapusukat – Kedei közelről bepasszolta (3–3).

Fotó: Erdély Bálint Előd

A 34. percben kigyűlt a Luceafărul csapathibája. Egy minutumra rá ismét vezetett az FK, oldalberúgást követően Tankóról lemaradtak, ő pedig a bal alsóba bezúdította (4–3).

Ugyancsak egy rögzített helyzetből szerzett találattal zárta le a meccset, szerezte meg szezonbeli első diadalát az FK Székelyudvarhely. Egy szögletből Kedei szolgálta ki Iszlait.

Szórakoztató, szép mérkőzéssel indította az évadot a Jakab Zoltán által irányított csapat. A Buzău megmutatta, hogy képes bármelyik együttes orra alá borsot törni.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 2. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Luceafărul Buzău 5–3 (2–2).
Gólszerzők: Tankó Levente (8., 35.), Balázsi Attila (15.), Kedei Barna (33.), Iszlai Richárd (38.), illetve Ion Dumitru (6.), Florin Dobre (20.), Răzvan Crăciun (32.).

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz, 2. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.