Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az Inter Gyergyó továbbment, a Kereszthegy kiesett

Gergely Imre 2022. február 12., 16:30 utolsó módosítás: 2022. február 12., 19:30

Elkezdődtek a futsal Románia Kupa küzdelmei, ahol a székely csapatok közül elsőként a gyergyószékiek mutatkoztak be. A gyergyószentmiklósiak komoly izgalmak után, hosszabbítás utáni győzelemmel jutottak tovább a második fordulóba, a gyergyóremeteieknek ez nem sikerült.

Az Inter Gyergyó továbbment, a Kereszthegy kiesett
Galérianézet
Kiegyensúlyozott csata után jutottak tovább Fotó: Gergely Imre

Az idei kupasorozat nyitómeccsén pénteken este az Inter Gyergyó a Mausoleul Mărăşeşti együttesét fogadta a szárhegyi sportcsarnokban. A vendégek kezdték jobban a találkozót, és már a 3. percben előnybe kerültek, de Tankó és Nagy góljaival fordítani tudott a zöldmezes hazai alakulat. A vendégek még a szünet előtt egyenlítettek, így 2–2-es döntetlennel mehettek pihenőre az együttesek.

A második félidőben egy percen belül mindkét oldalon született egy találat, majd a 36. percre 5–3 állt az eredményjelzőn, azaz kétgólos hazai előnnyel jött a rendes játékidő hajrája. Ez azonban nem sikerült jól az Inter szempontjából, az utolsó két percben ugyanis kiegyenlített a moldvai gárda. Tehát túlóra következett.

Fotó: Gergely Imre

Ebben azonban az Inter játszott szervezettebben, és két újabb találatot szerezve győzött, kivívva a továbbjutást. A 2. fordulóban a székelyföldiek ellenfele a Dévai West lesz, miután 8–0-ra nyertek a Piatra Neamț-i  Ceahlăul ellen.

Gyergyószék másik teremlabdarúgó csapata, a Gyergyóremetei Kereszthegy az Arad megyei Simándi Sólymok otthonában próbálta meg kivívni a továbbjutást, de ez nem jött össze. A szombat délben zajlott kupameccs első félidejében 2–2 volt az eredmény, de a második játékrész első két percében háromszor is a remetei hálóban kötött ki a labda és ezzel el is dőlt a mérkőzés, és a továbbjutás kérdése.

A továbbiakban is csak a simándi csapat játékosai voltak eredményesek, a vége pedig 8–2 lett a javukra.

Teremlabdarúgó Román Kupa, első forduló:

Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó–Mausoleul Mărăşeşti 7–5 hosszabbításban (2–2, 5–5).
Gólszerzők: Nagy Zsolt 2, Tankó Hunor, Czimbalmos Zalán, Len Kristóf, Paltán Roland, Méhes Endre, illetve Mihai Strat 2, Ionut Grigoraș,  Paic Relu, Ciprian Harnagea.

Simándi Sólymok–Gyergyóremetei Kereszthegy 8–2 (2–2).
Gólszerzők: Alnin Ciornei 3, Ioan Ghergheș, Claudiu Ujoc, Balogh Robert, Alexandru Lezeu, Sándor Levente (öngól), illetve Porea Alexandru, Sándor Levente.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.