Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az Inter Gyergyó meccse indította a futsal 2. Liga ráadáskörét

Gergely Imre 2024. február 19., 15:49 utolsó módosítás: 2024. február 19., 15:53

Vasárnap elrajtolt a teremlabdarúgó 2. Liga ráadásköre. Az első mérkőzésen az Inter Gyergyó a Kolozsvári Clujana csapatával találkozott, a vendégek az utolsó percekben tudtak felülkerekedni a gyergyószentmiklósiakon.

Az Inter Gyergyó meccse indította a futsal 2. Liga ráadáskörét
Illusztráció Fotó: László Ildikó

Egészen a 35. percig egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzést láthattak a nézők. A kolozsváriak szereztek vezetést Daradics révén, amire Țepeș duplája volt a válasz, és ezzel vezetett az Inter Gyergyó. Azonban még a szünet előtt Pavel 2–2-re módosította az eredményt.

A második félidőben megint Daradics volt eredményes elsőként, de nemsokára 3–3 lett az állás, amikor Nagy Zsolt talált be a vendégek kapujába. A Clujana 10-ese, Daradics Alexandru nem állt le a gólszerzéssel, rögtön a gyergyói egyenlítés után megint előnybe került a kolozsvári együttes. Innen már nem sikerült újra talpra állnia a gyergyóiaknak. Filon góljával öt perccel a vége előtt kettőre nőtt a különbség.

Ekkor kockáztatott és vészkapusos taktikára váltott az Inter megpróbálva a felzárkózást, de ez nem jött össze, s támadásépítésbe hibák csúsztak, és ezeket a Clujana két góllal büntette Gorda és a végül négy gólig jutó Daradics révén 7–3-ra nyert a Kolozsvár.

A mérkőzés után Portik Csaba edző így összegzett: „Az ifjúságiak egy része kitett magáért, mert rögtön a felnőtt meccs előtt az ifi bajnokságban is játszottak, szóval nekik dupla megterhelés volt, ennek ellenére jól teljesítettek. Lecsúsztunk most a dobogóról, de igazából a Sepsi elleni kupameccsre kell koncentráljunk most, igyekszünk lépésről lépésre haladni”.

A középkör első fordulójának következő mérkőzésére csütörtökön kerül sor, amikor a Gyergyóremetei Kereszthegy a Korondi Junior csapatát fogadja. Február 25-én, vasárnap pedig Piatra Neamț-i Ceahlăul–Buzău-i Fortius összecsapást rendeznek.

A középkörben minden csapat egyszer találkozik minden ellenfelével, azaz lesz akivel hazai pályán, illetve másokkal idegenben játszanak. A középkör végén alakul ki a futsal 2. Liga végső sorrendje.

Az Inter Gyergyó a Sepsi-SIC elleni Románia Kupa mérkőzésre készül, amelyre vasárnap 12 órakor kerül sor Szárhegyen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.