Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Székelyudvarhely mumusa a kupában is lecsapott

Józsa Csongor 2024. február 25., 20:29

Kétgólos hátrányát próbálta ledolgozni a második felvonásban a székelyföldi együttes. Hiába volt sokkal jobb ellenfelénél a pihenő után, a lehetőségek értékesítésével hadilábon állt.

Az FK Székelyudvarhely mumusa a kupában is lecsapott
Galérianézet
Hadnagy hozta vissza a meccsbe csapatát Fotó: László Ildikó

Vasárnap délután a városi sportcsarnokban a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében az FK Székelyudvarhely a Temesvári CFR-t látta vendégül. A versenykiírás szerint a továbbjutó sorsa egyetlen összecsapáson dől el.

A házigazdák a visszavágás reményében – a bajnokságban mindkét párharcot a bánsági együttes nyerte – a Farkas – Miklós, Iszlai, Boga és Kanyó kezdősorral indítottak, a második sor mezőnyben a Péter, Balázsi, Tankó és Hadnagy volt, az összecsapás során pályára lépett még Tompea – Kedei és Küsmödi.

Fotó: László Ildikó

Nem indult jól a találkozó a Jakab Zoltán által irányított gárda számára, a 2. percben egy távoli lövésbe rosszul nyúlt bele a kapus, bevédte (0–1). Nem nagyon hagyott nyomot ez a hálóőrben, két nagy hárítást mutatott be egymás után.

A vendégek irányítottak, többet volt náluk a labda, de az első játékrész második felében már megfordult ez, az FK-játékosok már az ellenfél félkörénél letámadtak, ezekből pedig pár gólszerzési lehetőséget összehoztak. Hadnagy és Iszlai próbálkozása is kicsivel ment mellé.

Fotó: László Ildikó

A 17. percben Tankó fordult le védőjéről, nyolcról lőtte rá, ez is épp, hogy elkerülte el a kaput. Pillanatok múlva pedig kettőre növelte előnyét a bánsági együttes, szép összjáték után Mihnea maradt egyedül a kapu torkánál, bepöccintette (0–2).

A pihenőt követően kapust cserélt az FK Udvarhely, ennek főképp taktikai okai voltak: Tompea megfelel az ifiszabályzatnak, így a mezőnyjátékosoknál nem kell arra figyelniük, hogy hogyan váltsanak, ahhoz, hogy egy sportoló mindig a játéktéren legyen. Erőteljesebben vágott neki a második felvonásnak a házigazda, Kanyó lövését védte a hálóőr, Iszlai lökete pedig a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Fotó: László Ildikó

Nyomott az FK, heroikusan védekezett a CFR, egészen jó meccset láthatott a mintegy 800 néző. Előbbi a szerencsével is hadilábon állt, Küsmödi verte meg egy szép mozdulattal védőjét, a kapussal szemben eltekerte, de ez sem talált célpontot. Miklós pedig gyakorlatilag az üres kaput nem tudta bevenni.

A 29. percben tört meg a jég, Kanyó passzolt a félkörön belül tartózkodó Hadnagynak, aki háttal a kapunak átvette, sarokkal küldte rá, erre nem sokan számítottak, főképp a kapus nem, mert csak nézte, hogy a labda a bal alsóban köt ki (1–2). Tovább rohamozott az FK, a 34. percben kigyűlt a temesváriak csapathibája.

A 38. percben Welington da Silva értékesített egy ellentámadást, ezzel visszaállította a kétgólos különbséget, nagyban eldöntötte a továbbjutó kilétét.

A hátralévő időben kapusát mezőnyjátékosra cserélve támadott a hazai alakulat. Ötven másodperccel a végső dudaszó előtt Hadnagy ellen szabálytalankodtak, a kisbüntetőt Miklós értéksítette (2–3).

Fotó: László Ildikó

Az egyenlítés már nem jött össze, kiesett a kupából, nem lesz ott a négyes döntőben az FK Székelyudvarhely. A Temesvári CFR tehát a bajnokság alapszakaszát követően a kupában is megverte az FK-t. A bánságiak mellett még a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Mausoleul Mărășești harcolta ki a Final 4-ban való részvételt, a negyedik együttes kiléte kedden a Déva–Galac találkozón dől el.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Temesvári CFR 2–3 (0–2).
Gólszerzők: Hadnagy István (29.), Miklós Tamás (40.), illetve Anderson da Silva (2.), Mihnea Toader (17.), Welington da Silva (38.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.