Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az elődöntőig menetelne a romániai U19-es futsalválogatott az Eb-n

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 31., 11:37 utolsó módosítás: 2022. augusztus 31., 11:42

A romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott elérkezett a felkészülés végéhez, csütörtök reggel utazik el a vasárnap kezdődő spanyolországi Európa-bajnokságra. A keret több mint felét székelyföldi klubok teremlabdarúgói alkotják, Kerestély József csapatkapitány elmondása szerint azért mennek a kontinenstornára, hogy az elődöntőbe jussanak.

Az elődöntőig menetelne a romániai U19-es futsalválogatott az Eb-n
Galérianézet
Kerestély József bízik benne, hogy megszerezhetik a csoport első két helyének valamelyikét Fotó: Haáz Vince

A romániai válogatott szeptember 4-én, vasárnap 22 órától mutatkozik be a kontinenstornán, amikor a jaéni Olivo Arénában az A csoportban a címvédő és házigazda Spanyolország ellen játszik. A második mérkőzésen, hétfőn 17 órakor Ukrajnával találkoznak, az utolsó fordulóban szerdán 14.30-tól pedig az Eb-ezüstérmes Horvátországgal küzdenek meg.

A B csoportban Lengyelország, Franciaország, Olaszország és Portugália található. A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőkbe, amelyeket szeptember 8-án, csütörtökön 19 és 22 órától játszanak, a döntőt pedig két nappal később, 10-én, szombaton 20 órától rendezik.

A Robert Lupu szövetségi kapitány által irányított romániai válogatott keretében 14 játékos kapott helyet.

Az együttes több mint felét székelyföldi klubok teremlabdarúgói alkotják, a legtöbben, szám szerint öten, Kerestély József, Csog János Csongor, Miklós Árpád, Hegyi Attila és Damian Tompea az FK Székelyudvarhelyt képviselik, míg a Kézdivásárhelyi SE-től két, a Marosvásárhelyi VSK-tól egy futsalos kapott behívót.

Fotó: Haáz Vince

A Székelyhon megkeresésére Kerestély József, a romániai válogatott csapatkapitánya ismertette, tíz napot Bukarestben készültek, és csütörtök reggel utaznak el Spanyolországba. Málagába érkeznek meg, onnan busszal mennek tovább a nagyjából 200 kilométer távolságra lévő Jaénba, az Európa-bajnokság helyszínére. Az FK Székelyudvarhely játékosa elmondta, a felkészülés során nagy hangsúlyt fektettek a taktikai elemek begyakorlására és a szögletrúgásokra, valamint minden második nap erőnléti edzés is szerepelt a programban.

Kerestély hangsúlyozta, hogy céljuk az elődöntőbe jutás, azért mennek az Eb-re, hogy ezt elérjék.

Amennyiben döntetlent tudnánk játszani a spanyolokkal, az egy nagyon nagy előny lenne nekünk, és ha a másik két meccsből egyet megnyernénk, azzal talán már tovább is tudnánk jutni a csoportból” 

–  mutatott rá a székelyföldi csapatkapitány.

Fotó: Haáz Vince

Hozzátette, a spanyolok játékát elemezték legtöbbet, nagyon sok technikás játékosuk és két erős soruk van, akik csak a futsallal foglalkoznak, gyerekkoruk óta tanulják a sportágat. Arra a kérdésre, hogy ha nem sikerül az elődöntőbe kerülés, a csoportkör végén milyen eredmény lenne az, amivel elégedettek volnának, úgy válaszolt, a három mérkőzésből legalább egyet meg kellene nyerniük azért, hogy valamennyire elégedetten jöjjenek haza.

A romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott kerete: kapusok Alin Cârdei (Galaci United), Robert Căruntu (Industrias Santa Coloma), Damian Tompea (FK Székelyudvarhely), mezőnyjátékosok Vlad Ilie (Zaragoza), Marius David, Alexandru Trifa, Andrei Buhăceanu (mindhárman Temesvári CFR), Kerestély József, Csog János Csongor, Miklós Árpád, Hegyi Attila (mind a négyen FK Székelyudvarhely), Nagy Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Mojzi Botond, Barbócz Norbert (mindketten Kézdivásárhelyi SE). Szövetségi kapitány: Robert Lupu.

Az Európa-bajnokság A csoportjának programja:
vasárnap 14.30-tól Ukrajna–Horvátország, 22 órától Spanyolország–Románia,
hétfőn 17 órától Románia–Ukrajna, 22 órától Horvátország–Spanyolország,
szerdán 14.30-tól Horvátország–Románia, 22 órától Spanyolország–Ukrajna.
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.