Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A világbajnoki selejtezőkre hangol a romániai futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 14., 17:27

Az októberi világbajnoki selejtezőkre készülő romániai teremlabdarúgó-válogatott ezen a héten Bukarestben tartja edzőtáborát, ezt követően két barátságos mérkőzést játszik. A tizennégy fős keretben helyet kapott az FK Székelyudvarhely két játékosa.

A világbajnoki selejtezőkre hangol a romániai futsalválogatott
Iszlai Richárd az FK Székelyudvarhelyt képviseli a válogatottban. Korábbi felvétel Fotó: FRF

A romániai válogatott, amely még egyszer sem jutott ki a világbajnokságra, a 2024-ben rendezendő torna európai selejtezőjének első szakaszában nem volt érdekelt, ott csak az alacsonyabban rangsorolt együttesek szerepeltek. A második szakaszban a 36 csapatot tizenkét hármas csoportba sorsolták,

ebben a körben a válogatottak oda-visszavágó rendszerben játszanak, és a csoportgyőztesek, valamint a négy legjobb második helyezett továbbjut a 2023-ban rendezendő 20 csapatos elitkörbe.

A maradék nyolc csoportmásodik közül rájátszás után négy további együttes is tagja lesz majd az elitkörnek. A világbajnokságra az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy mely ország lesz a torna házigazdája.

A Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított Románia a selejtező 8-as csoportjába került, ahol Dánia és Finnország lesznek az ellenfelei, október 6-án hazai pályán és 11-én idegenben találkoznak a két együttessel, a visszavágókat pedig 2023 márciusában rendezik.

A romániai válogatott, melynek keretében Bálint Andor és Iszlai Richárd az FK Székelyudvarhelyt képviselik, hétfőtől vasárnapig Bukarestben edzőtáborozik, majd Chișinăuba utaznak, ahol jövő hétfőn és kedden két barátságos mérkőzést játszanak az ukránok és a moldovaiak ellen.

Lényeges, hogy begyakoroljuk a taktikát, mert már régóta nem voltunk összegyűlve, a játékosok a nyári szünet után jöttek, csak egy meccset játszottak a bajnokságban”

– mondta érdeklődésünkre Kacsó Endre.

Kacsó Endre bizakodó, hogy megszerezhetik a selejtezőcsoport első helyét Fotó: Beliczay László

A marosvásárhelyi szakvezetőtől megtudtuk, hogy ezt követően október 1-jétől újabb edzőtábort tartanak, ezúttal Marosvásárhelyen, ahol október 6-án, csütörtökön 18 órakor fogadják a dán együttest a selejtező első fordulójában.

Ezen a mérkőzésen elengedhetetlen a győzelem megszerzése, a romániai válogatott ugyanis a csoport első helyét célozza meg, amely egyenes ágon való továbbjutást jelent az elitkörbe.

Sok mérkőzést kell sikerrel vennünk a kijutás kiharcolásáig, de megvan az esélyünk erre. A célunk, hogy megszerezzük az első helyet a csoportban, mert ezzel valamivel könnyebb ellenfelet kaphatunk a folytatásban.

Nem lesz könnyű, mert Finnország nagyon jó csapat, az utolsó tíz évben sikerült az első hét európai válogatott közé jutnia. Megvan az esélyünk, hogy felvegyük velük a küzdelmet, és megpróbáljuk megelőzni őket” – mutatott rá Kacsó Endre.

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Andrei Dinicuta (Dévai Autobergamo) és Theodor Lungu (Temesvári CFR);
Mezőnyjátékosok: Adrian Oanea (Elledi Futsal, Olaszország), Octavian Cireș, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (mindhárman Galaci United), Hadnagy István (Kecskemét Futsal, Magyarország), Andre Sasse (Portimonense, Portugália), Bálint Andor, Iszlai Richárd (mindketten FK Székelyudvarhely), Sergiu Gavrilă (Dévai Autobergamo), Felipe Oliveira (Napoli Futsal, Olaszország) és Paulo Fereira (Povoa Futsal Club, Portugália).

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.