Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szépítés összejött, de ekkor már túl nagy hátrányban voltak

Horváth Bálint Ottó 2023. március 22., 19:17 utolsó módosítás: 2023. március 22., 19:23

Vereséggel kezdte a szerbiai Európa-bajnoki selejtezőtornát a több székelyföldi játékossal felálló romániai U19-es teremlabdarúgó-válogatott. A házigazdák elleni 6–1-es kudarc után jelentősen lecsökkentek a továbbjutási esélyeik.

A szépítés összejött, de ekkor már túl nagy hátrányban voltak
Gyengén kezdték a mérkőzést, nem tudtak felzárkózni. Korábbi felvétel Fotó: Forrás: fmf.md

Mivel a négyes csoportból csak az első helyezett jut ki a szeptemberi kontinenstornára, a szerda délutáni első mérkőzésen lényeges lett volna a pozitív eredmény elérére a Kacsó Endre szövetségi edző által irányított együttesnek.

Nagyon rosszul alakult a találkozó eleje, mivel már a 2. perc végére hátrányba kerültek, a Marosvásárhelyi VSK kapusa, Săbăduș előremerészkedett, de eladta a labdát, a hazaiak játékosa pedig az üresen hagyott kapuba emelt, majd a félpályán egy újabb labdavesztés után ismét gólt kaptak. Ezután megvoltak a kisebb lehetőségeik, de nem sikerült betalálni, ellenben a szerbek újabb két találatot jegyeztek, így a szünetben már néggyel vezettek.

A pihenő után nem sokkal vészkapusos taktikára váltottak a vendégek, így uralták a játékot, gólt azonban újra a szerbek szereztek, szöglet után Kostic távolról bombázott a hálóba. A szépítés aztán csak összejött a romániai csapatnak, hat perccel a vége előtt a Simándi Sólymok játékosa, Cordoș volt eredményes. Ennél többre viszont nem futotta az erejükből, sőt a végén a hazaiak kapusa egy védés után az üres kapuba lőtt.

Ezzel a vereséggel Romániának nagyon kevés esélye maradt az első hely megszerzésére, hiszen ahhoz, hogy versenyben maradjon, a következő két meccsén két nagyarányú győzelemre van szüksége Ukrajna (csütörtökön 20 órától) és Montenegró (szombaton 17 órától) ellen.

Teremlabdarúgó U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2-es csoport:

Románia–Szerbia 1–6 (0–4).

Gólszerzők: Cordoș (35.), illetve Rakic (2.), Dukic (5.), Pajkovic (13., 14.), Kostic (32.), Marojevic (38.).
Románia: Săbăduș – Péter, Chertes, Munteanu, Boga. Cserék: Cireș – Cordoș, Varga, Strugariu
Nemțeanu, Popovics.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.