Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A remetei közösség sikere a Kereszthegy teremlabdarúgó 2. ligás bajnoki címe

Gergely Imre 2024. április 23., 19:35

Először ünnepelhetett bajnoki címet a Gyergyóremetei Kereszthegy, amely nagy előnnyel nyerte meg a teremlabdarúgó 2. ligát. A rég áhított siker után most „bajban vannak”, magasabb célt kell kitűzniük. Azonban úgy érzik, az élvonalra még nem állnak készen.

A remetei közösség sikere a Kereszthegy teremlabdarúgó 2. ligás bajnoki címe
Galérianézet
A Gyergyóremetei Kereszthegy nyerte a futsal másodosztályt Fotó: Bakos Szabolcs, Kereszthegy

A szezon tizenöt mérkőzéséből tizenhármat megnyerve, egy döntetlen mellett mindössze egy vereséget elkönyvelve nyerte meg a teremlabdarúgó második ligát a Gyergyóremetei Kereszthegy. Az utolsó bajnokit Buzău-ban vívták, 15–6-ra diadalmaskodtak a helyi Fortius ellen. Azonban szerették volna méltó módon, hazai közönség előtt ünnepelni a sikert. Ezért gálamérkőzést szerveztek, ahol az élvonalban szereplő FK Székelyudvarhelyt hívták meg egy gálameccsre.

A remetei csarnok minden ülőhelye megtelt, Laczkó Albert Elemér polgármestert láthatóan nem zavarta, hogy Balázs István klubelnök és vezérszurkoló mellett állva kellett végignéznie az alkalomnak megfelelően szép gólokat hozó és sportszerű mérkőzést. Ennek a végén 7–4-es udvarhelyi győzelmet mutatott az eredményjelző, de ezt sem bánta senki, vastapssal köszönték meg a nézők az élményt és az egész évi teljesítményt.

Fotó: Bakos Szabolcs, Kereszthegy

Ezt követően Székelyudvarhely játékosai és Jakab Zoltán edző díszsorfalat álltak, köztük vonulhattak a remetei játékosok az érmek átvételére, amelyet Cristian Vornicu, a FRF futsal bizottságának alelnöke akasztott a nyakukba. És végül eljött a leginkább várt pillanat, amikor a csapatkapitány Nagy Zsombor magasba emelhette a bajnoki serleget.

„2015 óta vagyok a csapat tagja, és mindig szerettünk volna bizonyos célokat elérni. Most végre sikerült elérni a nagy álmot, amiért évek óta küzdtünk. Nagyon örülök, ahogy az egész csapat is. Úgy gondolom, az egész falu büszke lehet erre” – nyilatkozta a Székely Sportnak Nagy Zsombor a Marosparti vendéglőben megrendezett ünnepi ebéden.

Fotó: Bakos Szabolcs, Kereszthegy

Hozzátette, korábban ugyan voltak elégedetlen hangok a faluban, hogy miért nem csak remeteiek játszanak az együttesben, de aztán belátták, hogy a 2. Liga már nem amatőr bajnokság, és csak helyiekkel nem lehetett volna ezt a szintet elérni, a bajnoki címet megnyerni.

Úgy gondolja, most mindenki örül ennek a sikernek. „Hat éve Pál Nándor és Péter Attila álmodta meg, hogy a remetei teremfocisok ne csak a megyei bajnokságban szerepeljenek, hanem lépjenek egy szintet feljebb. Azóta mindig egy-egy lépést tettünk előre. Voltak örömeink, bánataink, volt amikor egyetlen gólon múlt a nagy siker. Most újra van egy bajunk: magasabb célokat kell kitűznünk magunk elé” – fogalmazott Bakos Szabolcs, a klub alelnöke.

Elmondta, falusi csapatként, szerény pénzügyi keretek között ilyen szintre elérni is nehéz. Másoknál portugálok játszanak, itt meg a legtávolabbi játékos nagygalambfalvi.

Azonban büszke arra, hogy mindig be is tartották minden ígéretüket azokkal a játékosokkal szemben akikkel kezet fogtak. Sosem vállalták túl magukat. „Tavaly sikerült eljutnunk a Román Kupa négyes döntőjébe, idén megnyertük a 2. Ligát. Reméljük, jövőre sikerül tartanunk ezt a szintet. Az élvonalbeli szereplés egyelőre csak hosszú távú célkitűzésünk” – fejtette ki Bakos.

Fotó: Bakos Szabolcs, Kereszthegy

A bajnoki címmel egyben megszerezték a jogot az 1. Ligába való szereplésre, de ezt egyelőre nem vállalják. Úgy látják, hogy sem az anyagi forrásaik, sem a játékoskeretük nem elég ahhoz, hogy egy jó pozícióban végezzenek a legjobbak között, és olyan szintű játékot tudjanak nyújtani, amivel megfelelően kiszolgálhatnák a meccsről meccsre rendszeresen 100 fölötti létszámban jelen lévő nézőket. Azonban, idővel, amikor készen állnak majd rá, tervezik, hogy újra szintet lépjenek.

Addig is figyelnek az utánpótlásra, az U19-es csapatra és a kisebbekre, hogy majd legyenek olyan remetei fiatalok, akik akár az élvonalban is viselhetik a Kereszthegy piros-fehér mezét.

Úgy gondolom, a gyerekekkel való foglalkozás egyben nevelés is. Az a fiatal, aki megtanul szabályok közt játszani, az szabályok között is fog élni”

– mutat rá Bakos Szabolcs, hozzátéve, hogy az eddig elért sikerek a teljes remetei közösség közös dicsőségének számítanak.

Fotó: Bakos Szabolcs, Kereszthegy

A Gyergyóremetei Kereszthegy bajnoki címet szerző csapatának névsora:

Nagy Zsombor, Doltea Gabriel Cătălin, Sándor Levente, Dobri Norbert, Csiki Zsolt, László Attila, Jakab Tamás, Szfárli Hunor, Polgár Csaba-Ármin, Balázs Bence, Vékás Barna, Miklós Árpád, Barabás Tamás, Gál Rómeó, Ferencz Csibi Roland, Köllő Hunor, Fehér Bence, Balázs Fülöp Márk, Gáspár Dávid, Györfi Anzelm, Solyom Alfonz József, Portik Alfonz.
A csapat vezetői: Balazs István elnök, Bakos Szabolcs alelnök, Péter Attila főtámogató.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.