Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A portugálok először nyerték meg a teremlabdarúgó vb-t

MTI 2021. október 04., 10:40

Portugália nyerte a Litvániában megrendezett teremlabdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 2-1-re felülmúlta a címvédő Argentínát.

A portugálok először nyerték meg a teremlabdarúgó vb-t
Fotó: FIFA

Az összecsapás lüktető játékot hozott, számos komoly lehetőség adódott mindkét oldalon. A durvaságoktól sem riadtak vissza a felek, amiért a 9. percben az argentin Cristian Borrutót állította ki a játékvezető a luzitán csapatkapitány, Ricardinho ellen elkövetett szabálytalanságáért: nemes egyszerűséggel gyomron öklözte a döntő után a torna legjobbjának megválasztott portugált. Az első gólig a tizenötödik percig kellett várni, Pany szerezte meg a vezetést a portugáloknak.

A második játékrész 28. perce gyors gólváltást hozott: előbb Pany talált be ismét, majd Angel Claudinho szépített tizenkét másodperc elteltével. A dél-amerikaiak számtalan gólszerzési lehetőséget kidolgoztak a hátralévő időben, volt, hogy az üres kapuba sem sikerült betalálni. Az utolsó percekben szinte végig öt a négyben játszottak az argentinok, az egyenlítés azonban már nem jött össze, pedig az utolsó másodpercekben nagyon közel voltak az egyenlítéshez, kapufát lőttek.

Az Európa-bajnok Portugália először diadalmaskodott a világbajnokságon. A bronzérmet az ötszörös vb-győztes brazilok szerezték meg: 2–1-s kazah vezetést követően a második félidő végén fordítottak, a 32., 34. és 35. percben is betaláltak, így 4–2-re nyertek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.