Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A megfiatalított futsalválogatott kijutna az Eb-re

Sebestyén Ervin 2024. április 17., 15:39

A napokban két felkészülési mérkőzést játszott a román teremlabdarúgó-válogatott Albánia ellen, mindkétszer győzni tudott hazai környezetben. Kacsó Endre szövetségi kapitányt a jelenlegi helyzetről kérdeztük, illetve a jövőbeli tervekről.

A megfiatalított futsalválogatott kijutna az Eb-re
Kacsó Endre elégedett a fiúk teljesítményével Fotó: frf.ro

Jól szerepel a válogatott az utóbbi időben, a barátságos mérkőzéseken győzni tudtak, habár Kacsó elmondása szerint látszott már, hogy a bajnokság végén vagyunk és megjelentek a fáradtság jelei. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy összeáll a keret és a fiúk kezdik megismerni egymást.

„Egészen hihetetlen a hangulat az öltözőben. Egyértelmű, mindenki nagyon szívesen jön, hogy a címeres mezben játszhasson, a fiúk nagyon jól megértik egymást és a pályán kívül is barátságok alakultak ki. A célunk az, hogy egy fiatal keretet alakítsunk ki, akik képesek felvenni a harcot a legnevesebb ellenfelekkel is” – mondta el a Székely Sportnak Kacsó Endre.

Fotó: frf.ro

A 2021-ben kinevezett szakember hozzátette, hogy az utóbbi időben meglátása szerint csökkent a román bajnokság színvonala, ez pedig megnehezíti a dolgukat. Ugyan tíz csapat szerepel az élvonalban, ezek között vannak olyanok is, akik edzést sem tartanak és úgy utaznak el a mérkőzésekre.

„A felsőházban hatalmas a rivalizálás, viszont ez csak a bajnokságban érződik, ugyanis a válogatott edzőtáborokban, illetve mérkőzéseken semmilyen ellentét nincs a játékosok között. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő időszakban picit fejlődik a liga és ezáltal a klubcsapatok is.

Nem könnyű megtalálni a megfelelő labdarúgókat, éppen ezért igyekszünk minél többet tesztelni, úgy a taktikákat, mint a játékosokat. Összességében jó irányba halad a válogatott”

– fejtette ki véleményét a rutinos szakember.

Kacsó irányítása alatt az utóbbi időben kiválóan teljesített a gárda, bravúros eredményeket értek el a vb-selejtezők során is, a világeseményről pedig úgy maradtak le, hogy nem is a pályán szenvedtek vereséget. A honosítás során követtek el némi hibát, ami miatt zöldasztalnál az ellenfélnek ítélték a győzelmet.

Fotó: frf.ro

„Nem tartom igazságosnak, hogy így jutottak ki a hollandok, esélyünk sem volt megmutatni, mire lehetünk képesek. Ez természetesen megtörte a fiúk lendületét. Mielőtt ez megtörtént volna, mindössze egyszer kaptunk ki, az utolsó mérkőzésen viszont természetesen már senki sem tudott úgy teljesíteni, érthető okokból. Csalódottak voltunk és úgy éreztük, kárba veszett a sok munka és erőfeszítés” – emlékezett vissza.

Elmondta, hogy most már ebből igyekeznek erőt meríteni, illetve az a céljuk, hogy saját játékosállományból építkezzenek,

megpróbáljanak egy olyan keretet kialakítani, amely még hosszú évekig képviselheti Romániát a legrangosabb sorozatokban.

Május végén tartják a sorsolást, kiderül, kikkel kell megküzdeniük majd a selejtező során az Európa-bajnoki részvételért.

„Természetesen amint megismerjük ellenfeleinket az lesz a cél, hogy kielemezzük őket és megfelelően felkészüljünk. Edzőtáborok, mérkőzések, és kemény edzések várhatóak. Nem titok, mindenképp ott szeretnénk lenni a következő kontinenstornán, hiszen az elmúlt időszakban Románia neve nem szerepelt a résztvevők listáján. Minden követ megmozgatunk majd, hogy ez sikerüljön” – nyilatkozta bizakodva Kacsó Endre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.