Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A céltudatosabb FK Udvarhely ificsapata játszhat döntőt a Román Kupában

Zátyi Tibor 2024. március 02., 19:06 utolsó módosítás: 2024. március 02., 20:48

Székely rangadót rendeztek szombaton délután az U19-es teremlabdarúgó Román Kupa első elődöntőjében. A helyzeteit jobban kihasználó FK Székelyudvarhely sima sikert aratott a Sepsi-SIC ellen, így vasárnap hazai pályán hódíthatja el a trófeát.

A céltudatosabb FK Udvarhely ificsapata játszhat döntőt a Román Kupában
A házigazda FK Székelyudvarhely saját közönsége előtt lehet kupagyőztes Fotó: László Ildikó

Székelyudvarhelyen rendezik az U19-es teremlabdarúgó Román Kupa nyolcas döntőjét, a pénteki negyeddöntőkben nem született meglepetés, az esélyes csapatok jutottak az elődöntőbe, az egyik ágon székely rangadó jött össze, míg a másikon a tavalyi finálé megismétlése.

Az első meccsen a házigazda FK Székelyudvarhely és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csapott össze, a két együttes a bajnokságban idén megosztoztak a győzelmeken, így izgalmas, szoros találkozóra volt kilátás a városi sportcsarnokban.

A házigazda viszont már a második percben előnybe került, Kis lépett meg a jobb oldalon és védhetetlenül bombázott a hálóba (0–1). A gól felpörgette a sepsiszentgyörgyieket, több veszélyes lövést leadtak Szabó kapujára, de eredménytelenül. Sokkal hatékonyabb volt viszont az FK, az udvarhelyiek a 9. percben veszélyes szabadrúgáshoz jutottak, Boga okosan legurította Rácznak, aki ziccerben Korodi hálójába lőtt (0–2).

Fotó: László Ildikó

Kétgólos hátrányban agresszívabb játékra váltott a Sepsi-SIC, negyedóra játékot követően kigyűlt a csapathibájuk, így 10 métereshez jutott az FK, a kisbüntetőt Boga a bal kapufára bombázta. Ezt követően ismét a háromszékiek veszélyeztettek, Bende közelről nem tudta legyőzni Szabót, így maradt a kétgólos udvarhelyi vezetés a szünetre.

A Sepsi számára a lehető legrosszabbul folytatódott a meccs, hiszen egy perc játékot követően tökéletesen vitt végig egy ellentámadást a házigazda, Bálint lőtt a kapuba, már hárommal vezetett az FK (0–3). Ezután nagyon izgalmassá vált a játék, mindkét kapu előtt hatalmas lehetőségek maradtak ki, aztán egy újabb ellentámadás végén Boga gyakorlatilag eldöntötte az elődöntő sorsát (0–4).

Még tíz perc volt hátra a játékrészből, amikor időt kértek a háromszékiek, és Rácz öngóljával rögtön szépítettek. Habár a SIC mindent megtett, lehozott kapusos taktikára váltott több helyzetet kihagyott, kapufát is lőtt, a legfontosabb dolgot viszont nem sikerült elérnie, a gólt.

Az FK tehát bejutott a döntőbe, vasárnap 16 órától a címvédő Marosvásárhelyi VSK lesz az ellenfele, a tavalyi döntős nagyon simán tudta le elődöntőbeli találkozóját a Ceahlăul Piatra Neamț ellen. Ez lesz az udvarhelyiek második fináléja, miután a 2021–22-es kiírásban elhódították a trófeát.

U19-es Teremlabdarúgó Román Kupa, elődöntő

Sepsi-SIC–FK Székelyudvarhely 1–4 (0–2)

Gólszerzők Rácz (30., öngól), illetve Kis (2.), Rácz (9.), Bálint (22.), Boga (28.)
Sepsi-SIC: Korodi – Bende, asztalos, Fábián, Kusztos. Cserék: Ferencz, Bodor, Máté, Mihoreanu, Karácsony, Bede, Ilyés, Szőcs, Király. Vezetőedző: Máté József.
FK Székelyudvarhely: Szabó – Popovics, Kis, Bálint, Boga. Cserék: László, Bíró, Szász, Rácz, Csíki, Fazakas, Boér, Szécsi, Béres. Vezetőedző: Jakab Zoltán.

Marosvásárhelyi VSK–Ceahlăul Piatra Neamț 9–2 (5–0).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.