Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A bajnok és az FK Udvarhely adja a legtöbb játékost a futsalválogatottnak

Józsa Csongor 2024. január 31., 13:33

Barátságos mérkőzésekre utazik el a romániai teremlabdarúgó-válogatott. Kacsó Endre szövetségi kapitány újoncokat is avathat.

A bajnok és az FK Udvarhely adja a legtöbb játékost a futsalválogatottnak
Az FK Székelyudvarhely behívott játékosai, Bálint Andor és Miklós Tamás, középen Mánya Szabolcs másodedző Fotó: Haáz Vince

Kis pihenőre megy a teremlabdarúgó 1. Liga mezőnye, miután a nemzeti együttes tesztmeccseket játszik. A romániai együttes szerdán gyűl össze Mogoșoaián, háromnapos ráhangolódást követően Tbiliszibe utazik, február 6-án és 7-én a házigazda Georgiával játszik barátságos párosmérkőzést.

Kacsó Endre szövetségi kapitány kissé átalakította csapatát, ezúttal nem hívta meg a külföldön játszó sportolókat, csak olyan játékos van a keretben, aki az 1. Ligában szereplő együtteseknél tevékenykedik.

Ezt figyelembe véve, vannak olyan futsalosok, akik nagyobb kiesés után ölthetik magukra újból a nemzeti mezt, illetve olyanok is – mindkét Sepsi-SIC játékos –, akik újoncok.

Négy-négy játékost hívtak meg a címvédőtől, a Galaci Unitedtől, illetve az ezüstérmestől, a Futsal Klub Székelyudvarhelytől.

Utóbbinál Miklós Tamás visszatérőnek számít. „Másfél éve voltam a válogatottnál, akkor két hasonló mérkőzést játszottunk. Kevés lehetőséget kaptam, remélem, hogy most majd több időt tölthetek a pályán.

Örvendek a meghívónak, ez számomra visszaigazolás, hogy amit csinálok, azt jól csinálom, jó úton halad az ember”

– mondta el a Székely Sport megkeresésére az FK Székelyudvarhely játékosa.

Miklós Tamás reméli, hogy több időt tölthet a pályán a válogatottban Fotó: László Ildikó

A válogatottnál eddig a másodedzői szerepkört és játékosként is szereplő Mánya Szabolcs, a Sepsi-SIC teremlabdarúgója ezúttal csak az első posztot töltheti be – a nemzetközi szövetség határozata alapján, aki klubjánál edző, az a válogatottnál nem lehet játékos.

A háromszékiektől két sportoló, Veress Botond és Gáll Attila először szerepel a felnőtteknél a keretben.

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete Georgia ellen

Kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Bálint Andor, Iszlai Richárd, Miklós Tamás, Hadnagy István (mind FK Székelyudvarhely), Andrei Nemițanu, Mihnea Toader (mindketten Temesvári CFR), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (mindhárman Galaci United), Veress Botond, Gáll Attila (mindketten Sepsi-SIC), Darius Nastai (Dévai VSK).
Szövetségi kapitány: Kacsó Endre. Másodedző: Mánya Szabolcs.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.