Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vízilabda Eb: Vigvári szerint a lendület és a fegyelmezettség mellett vagánynak kell lenniük

MTI 2024. január 04., 16:11 utolsó módosítás: 2024. január 04., 16:13

Vigvári Vendel világbajnok vízilabdázó szerint a magyar válogatottnak a lendület és a fegyelmezettség mellett vagánynak is kell lennie ahhoz, hogy meglepetést tudjon okozni a csütörtökön kezdődő zágrábi Európa-bajnokságon.

Vízilabda Eb: Vigvári szerint a lendület és a fegyelmezettség mellett vagánynak kell lenniük
Galérianézet
Magabiztosan vág neki a kontinenstornának a magyar válogatott Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kapuban két fiatal játékos is bemutatkozhat és Gyapjas Viktor úgy látja, hatalmas lehetőség számukra, hogy ott lehetnek a kontinensbajnokságon.

„Remek a hangulat, nagyon lendületesek vagyunk, és mindenkin azt látom, hogy száz százalékban odateszi magát" – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának a 19 éves hálóőr, majd hozzátette, hogy nincs hierarchia Bányai Viktor és közte, így még nem tudják, ki melyik meccsen védhet majd, de közös a céljuk, mégpedig minél előrébb jutni a csapattal.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A BVSC játékosa elárulta, hogy ugyan elemezték a georgiaiakat, de még kikéri testvére, Brendon tanácsát is, aki a Dinamo Tbilisziben védett. A görögökkel kapcsolatban Gyapjas megjegyezte, hogy a siker kulcsa az lehet, ha mindenki marad a Varga Zsolt szövetségi kapitány által kiosztott szerepénél.

A válogatottal tavaly vb-címig jutó Vigvári Vendel jelenleg a rutinosabb játékosok közé tartozik a keretben, meglátása szerint a fiatalok miatt váratlan és gyors megoldásokra lehet majd számítani tőlük az Eb-n.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha a játékot nézzük, akkor mindenképpen a gyorsaságnak, a taktikai felkészültségnek, a fegyelmezettségnek, de ugyanakkor a vagányságnak kell jellemeznie majd a csapatot. A játékosok szempontjából nagy változásokon ment keresztül ez a keret, tele van újakkal.

Nyilván mindenki játszott már valamilyen szinten egymással és voltak jó felkészülési mérkőzéseink is, de igazából az első meccsen fog megmutatkozni, hogy hol is tart ez a csapat" – mondta a Ferencváros 22 éves vízilabdázója, aki azt is megjegyezte, hogy bár egy kisebb betegséghullám végig söpört az együttesen, ennek ellenére jó formában van a csapat.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Az a lényeg, hogy egységesek maradjunk, mert természetesen mindenki szeretné kihozni magából a legjobbat, de csapatként kell majd jól játszanunk" – hangsúlyozta Vigvári, és hozzátette, hogy a vb-ezüstérmes görög csapattal szemben nehéz dolguk lesz, ezért kemény védekezésre lesz szükségük. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy sok játékost még nem ismernek a görögök, ezt a magyarok akár az előnyükre is tudják fordítani.

Mindezek mellett Vigvári úgy vélte, nagyon nehéz dolguk lesz a tornán, mert már a csoportban is erős csapatokkal kell felvenniük a versenyt, de próbálnak lépésről lépésre haladni és fejlődni.

A válogatott Görögország ellen kezdi meg a kontinensviadalon való szereplését csütörtökön este 20 órától.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.