Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vizes vb: Németország is bojkottal fenyegetőzik

MTI 2022. március 18., 12:55

Németország bojkottálja a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó budapesti vizes világbajnokságot, amennyiben azon indulhatnak – akár semlegesként is – orosz és fehérorosz sportolók.

Vizes vb: Németország is bojkottal fenyegetőzik
A Duna Aréna 2017-ben már otthont adott az eseménynek Fotó: Wikipedia

„Indulásuk még semleges zászló alatt sem jó üzenet. Közvetlenül a nemzetközi szövetséghez fordultunk, és kifejeztük ezt az álláspontunkat” – mondta a Német Úszószövetség elnöke, Marco Troll, aki helyteleníti, hogy a FINA – ellentétben a legtöbb sportági szövetséggel – nem zárta ki versenyeiről az oroszokat, miután országuk háborút indított Ukrajna ellen.

Ehelyett úgy döntött, hogy – hasonlóan a háborúhoz segítséget nyújtó fehéroroszokhoz – indulhatnak a magyar fővárosban is, de a nemzeti zászlójukat nem használhatják. Nem a német szövetség az első, amely bojkottal fenyeget, ugyanis kedden Svájc jelezte, hogy nem vesz részt az eseményen, amennyiben azon indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók.

A FINA a múlt héten azt közölte, hogy ellenzi a kollektív büntetést, és ebben a sportolói bizottság is támogatta, „meggyőző többséggel”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.