Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszavonul az olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyázó

MTI 2022. október 17., 12:57

Bejelentette visszavonulását Burján Csaba olimpiai bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, illetve Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Visszavonul az olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyázó
Burján tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi híre emlékeztet, hogy a 28 éves Burján tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak.

A pécsi születésű sportoló az olimpiai aranyérem mellett kétszer nyert világbajnoki ezüst-, kétszer pedig bronzérmet, és Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a váltóval.

Burjánt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és elnöksége a napokban búcsúztatta.

„Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok” – fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, amit csinált, olyan lenyomatot hagyott a korcsolyasportban, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat. „Mindemellett egy olyan várost képvisel, amelynek szülöttjei óriási értékeket adtak a sportágnak, gondolok itt akár Telegdi Attilára, akár a Knoch testvérekre. Viktor és Csaba 50 százalékot vettek ki abból a történelmi hőstettből, amely apropója miatt a korcsolyázás napját ünnepeljük, és reméljük, hogy ez sokáig így is marad. Ez egy olyan teljesítmény, ami minden magyar embert és mindenkit, aki a sporthoz kötődik, komolyan megérint. Emelem a kalapom előtte, egy becsületes és nagyon jó srác, aki remélem, hogy az életpályája során visszatalál hozzánk” – méltatta Phjongcshang olimpiai bajnokát Bánhidi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.