Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszavágtak a németek, Szőcs Bernadették be kellett érjék az ezüstéremmel

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 17., 18:23 utolsó módosítás: 2023. szeptember 17., 18:26

Immár klasszikussá vált döntőt rendeztek a svédországi Malmöben a női asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán. Alig két és fél hónappal az Európai Játékokon vívott finálé után Románia és Németország ismét összecsapott a kontinensbajnoki címért.

Visszavágtak a németek, Szőcs Bernadették be kellett érjék az ezüstéremmel
Szőcs Bernadette egészen a döntőig minden mérkőzését megnyerte Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

Az Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette, Adina Diaconu, Andreea Dragoman és Elena Zaharia összeállítású román válogatott a csoportkörben az első helyen végzett, Szlovénia és Horvátország ellen is 3:0 arányban győzött.

A legjobb tizenhat között a szerbek következtek, akiket 3–1-re múltak felül, majd

a negyeddöntőben nagyot küzdöttek a továbbjutásért a spanyolokkal, a marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadette csakúgy, mint az előző körben, újabb két párharcot megnyert, a döntő összecsapást pedig Elizabeta Samara húzta be.

A 3–2-es győzelemmel bejutottak az elődöntőbe, ahol a franciákkal szemben Szőcs újra brillírozott, mellette Adina Diaconu is megnyerte a maga mérkőzését, így 3:1 arányban kiharcolták a döntőbe kerülést.

A kontinensbajnoki címért ismét a nagy riválisnak számító Németországgal csaptak össze, amellyel szemben a nyári krakkói Európai Játékok fináléjában hatalmas csatában 3–2-re diadalmaskodtak.

A vasárnapi döntőben a két ázsiai játékossal felálló németek visszavágtak a lengyelországi vereségért, már három mérkőzés után eldöntötték az aranyérem sorsát. Először Elizabeta Samara három szettbe maradt alul Xiaona Shannal szemben, aztán

Szőcs Bernadette előnybe került ugyan Ying Han ellen, de a következő három játszmát már a honosított sportoló nyerte.

A fiatal Andreea Dragoman nagyot küzdött azért, hogy életben tartsa a román válogatott reményeit, kétszer is vezetett a világ élvonalába tartozó Nina Mittelham ellen, a kiélezett utolsó játszmában azonban a német játékos győzött, aki ezzel lezárta a párharcot, egyben a finálét is, amely a német együttes 3–0-s sikerével zárult.

A két válogatott egyértelműen uralja a női asztaliteniszezők mezőnyét a csapat Európa-bajnokságon, a legutóbbi négy kontinensviadalon felváltva szerezték meg az aranyérmet.

2017-ben és 2019-ben Románia, két évvel ezelőtt Kolozsváron és idén Malmöben Németország győzött. Továbbá, az Európai Játékokon négy évvel ezelőtt Minszkben a németek, idén Krakkóban a romániai játékosok értek fel a csúcsra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.