Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszatérhetnek a nézők a stadionokba, de csak 21 óráig maradhatnak

Székely Sport 2021. november 26., 18:19 utolsó módosítás: 2021. november 26., 20:34

A zöld igazolvánnyal rendelkező személyek újra látogathatják a hazai sportrendezvényeket. A nézők azonban csak 21 óráig tartózkodhatnak a stadionokban, amelyek 30 százalékos kihasználtsággal működhetnek.

Visszatérhetnek a nézők a stadionokba, de csak 21 óráig maradhatnak
Fotó: Pinti Attila

A kormány pénteki döntése alapján a kültéri és beltéri sportlétesítményekbe csak a beoltott és a koronavírus-fertőzésen átesett személyek léphetnek be, a zöld igazolvány felmutatásával.

A korábbi határozatokhoz képest újdonságnak számít, hogy a nézők csak este 9 óráig vehetnek részt a mérkőzéseken, az intézkedés a Hivatalos Közlönyben való megjelenés után lép érvénybe.

A Sportminisztérium által közzétett tájékoztató azonban korántsem teljes, hiszen nem ad magyarázatot arra, hogy bár a zöld igazolvánnyal rendelkezők 22 óra után szabadon közlekedhetnek, a sportrendezvényeken miért nem maradhatnak 21 óra után. Továbbá, egyelőre kérdéses, hogy mi történik a nézőkkel azokon a mérkőzéseken, amelyek nem fejeződnek be 21 óráig. 

A kormányhatározat pénteken este megjelent a Hivatalos Közlönyben, tehát már a szombati játéknapon lehetnek nézők a stadionokban. Székelyföldön az FK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó-, illetve a Székelyudvarhelyi VSK kézilabda-, valamint a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC kosárlabdacsapatának hazai mérkőzésein térhetnek vissza elsőként a szurkolók a lelátóra.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.