Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vilniusban és Miskolcon szereztek érmet a Góbék teqballosai

Horváth Bálint Ottó 2024. május 20., 16:51 utolsó módosítás: 2024. május 20., 18:11

Két versenyen voltak érdekeltek az elmúlt hétvégén a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team sportolói. Ilyés Szabolcs ezüstérmet nyert Vilniusban, míg a fiatal teqballosok két arannyal és egy ezüsttel gazdagodtak Miskolcon.

Vilniusban és Miskolcon szereztek érmet a Góbék teqballosai
Simó Bence egyéniben és párosban is aranyat nyert. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A litván fővárosban rendezett nemzetközi bajnokságon Ilyés Szabolcs csoportgyőztesként jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol az osztrákok fiatal tehetsége, Alexander Hamm ellen nyert. A legjobb négy között az ukrán Oleg Uscsenkót is sikerült felülmúlnia, a döntőben viszont szettelőnyről veszített a lengyel válogatott Bartlomij Francziuk ellen, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A székelyudvarhelyi klub fiatal játékosai a magyar országos bajnokság Amatőr Kupáján vettek részt Miskolcon, ahol

kiválóan teljesítettek, hiszen két arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Az egyéni versenyben a Góbék két teqballosa játszotta a döntőt, amelyben Simó Bence diadalmaskodott Gergely Péterrel szemben. Ők ketten párosban is bejutottak a fináléba, ahol nyerni tudtak a bodrogkeresztúri Major László/Mudri Soma kettős ellen.

Mellettük Máté Mátyás ötödik helyen végzett egyéniben, valamint párosban is Szilveszter Attilával kiegészülve. Utóbbi a Székelykeresztúri Egyesülést képviselve egyesben továbbjutott a csoportból, a legjobb nyolc között a végső győztes Simó Bence állította meg, így az ötödik helyen zárt.

A székelykeresztúriak közül továbbá a Takács Boglárka/Sinka-Király Levente alkotta vegyes-, illetve a Popovics Erik/Nyárádi Patrik fiú páros

tisztességesen helyt állt a tornán, a csoportból azonban nem sikerült továbbjutniuk.

A Góbék Teqball Team világelső sportolója, Györgydeák Apor az utóbbi időben Marosvásárhelyen készült a csütörtöktől kezdődő madridi világkupa versenyre, ahol a székelyudvarhelyi klubot még Simó Bence, Ilyés Szabolcs és Lakatos Kriszta képviseli.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.