Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Világbajnoki érmekkel tértek haza a székely karatés lányok

Csulak Noémi 2022. szeptember 13., 16:45

A Karate Stílusszövetség Goju-Ryu világbajnokságát szeptember 7. és 11. között az olaszországi Foligno városában rendezték meg. Az ötnapos világversenyen a sepsiszentgyörgyi Sport-All karate szakosztályának négy lánysportolója is meghívást kapott a nemzeti válogatottba, hogy Romániát képviseljék. A sportolók különböző kategóriákban két arannyal és két bronzzal tértek haza.

Világbajnoki érmekkel tértek haza a székely karatés lányok
A székelyföldi küldöttség és edzőjük Fotó: Sois Róbert

A Dél-afrikai Köztársaságtól egészen Mexikóig, mintegy 25 országból, a világ több kontinenséről érkeztek sportolók a rangos világversenyre.

A Halmágyi Chanel (kadet korosztály, -47 kg-os kategória), Ianculescu Zsófia (junior, -59 kg), Török Panka (kadet, +54 kg) és Viályos Eszter (U21, -55 kg) alkotta székelyföldi küldöttséget edzőjük, Vass Hunor kísérte el.

A pénteki küzdelmeken a 14-15 évesek kadet kategóriával kezdődtek, ahol elsőként Török Panka léphetett tatamira. Három győztes párharcot követően lett a kategóriája legjobbja.

Halmágyi Chanel sajnos nem mutatta a legjobb formáját, és első ellenfele a csehek versenyzője bizonyult jobbnak. Számára a vigaszág is elmaradt.

A szombati nap is sikeres volt a karatésok számára, hiszen két érmet is hozott a junior és U21-es korosztályú sportolóknak. Ianculescu Zsófia az első meccsét 3:3 arányban zárta olasz ellenfelével, viszont az első találat megszerzésének előnyével az ellenfele nyert. A vígaszágon viszont magabiztosan verte cseh, majd román társát, így bronzéremmel végzett.

Vitályos Eszter az első meccsén alulmaradt 3:7 arányban olasz ellenfelével szemben, viszont a vigaszág lehetőségét kihasználva, az eredményt a maga javára fordítva győzte le a csehek versenyzőjét 6:3 arányban, és ezzel sikerült megszereznie a harmadik helyet.

A vasárnap a csapatküzdelmek napja volt, ahol Török Panka helyet kapott a 14-15 évesek lánycsapatában. Első körben, a csehekkel vívott küzdelemben 8:0 arányban győzött, ezzel csapatát bejuttatva a döntőbe. Németország együttesével is hasonló magabiztossággal állt pástra és 8:0 arányban legyőzte ellenfelét, amely egyben a mindent eldöntő győzelmet is jelentette számára.

Edzőként helyén kell tartanom sportolóim értékrendjében ezen a versenyen elért sikereket. Nyilván világversenyről lévén szó, dicséretes és elismerésre méltó eredmény stílus világbajnoki címet nyerni, viszont úgy gondolom, hogy mégsem éri fel azon WKF (Karate Világszövetség) színvonalát, amelyeket látogatni szoktunk. A továbbiakban folytatjuk a versenyidőszakot, hiszen számos nemzetközi verseny vár még ránk”

– nyilatkozta Vass Hunor, a Sport-All karate szakosztályának edzője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.