Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Világbajnoki döntőt játszik a székely teqballos

Sebestyén Ervin 2022. november 24., 23:06 utolsó módosítás: 2022. november 24., 23:07

November 23–27. között rendezik a teqball-világbajnokságot Nürnbergben, amelyen részt vesz a Góbék Teqball Team több játékosa is. Györgydeák Apor férfi egyéniben világelsőként várhatta a tornát, ebben a versenyszámban bejutott a vasárnapi fináléba.

Világbajnoki döntőt játszik a székely teqballos
Györgydeák szenzációs játékkal menetelt a fináléig Fotó: Erdély Bálint Előd

Az első számú kiemeltként érkezett az eseményre Györgydeák Apor, így a nyolcaddöntőben csatlakozott be a többi játékos mellé férfi egyéniben. Először a szenegáli Mamme Cheich Fam ellen győzött (12–4, 12–5), magabiztosan jutott a negyeddöntőbe. Ott az örmény bajnok, Gor volt az ellenfele, viszont ő sem igazán tudta megszorongatni a székely teqballost: 12–6-ra és 12–2-re diadalmaskodott Györgydeák.

Az elődöntőben az amerikai Luka Pilic következett a döntőbe jutásért, ahol szintén szenzációs formában játszott, nem volt kérdés a győztes kiléte: 12–4 és 12–5 arányban nyert a Góbék Teqball Team játékosa.

A finálét vasárnap rendezik, ahol a négyszeres világbajnok Blázsovics Ádámot legyőző lengyel bajnok, Adrian Duszak ellen kell bizonyítania. A két fél csatáját az Eurosport 2 televíziós csatorna élőben közvetíti, várhatóan 15 óra 30 perctől.

Pénteken a férfi párosok versenyével megy tovább a torna, a nyolcaddöntőben az Ilyés Szabolcs–Györgydeák Apor duó lesz érdekelt, ellenfelük még nem ismert.

A vébére utazó Góbék Teqball Team keret:

Györgydeák Apor – férfi egyéni
Ilyés Szabolcs/Györgydeák Apor – férfi páros
Mitri Rita/Ilyés Szabolcs – vegyes páros
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.