Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Versenydömping a székely lovasklubnál

Dobos László 2020. szeptember 24., 07:48

Két nemzetközi lovastusa (military) versenyen és egy hazai díjugrató vetélkedőn vettek részt az elmúlt napokban a kotormányi Kavalliera Lovasklub versenyzői.

Versenydömping a székely lovasklubnál
Galérianézet
Ferencz Katalin Castorral a prázsmári versenyen Fotó: Luxury Fotó/Forrás Ferencz: Katalin

A klubalapító Ferencz Katalin terve, hogy kijusson az olimpiára lovastusában, ennek érdekében egy sor erős, csillagokkal minősített versenyen kell elinduljon, ez szükséges a kvalifikációhoz. Pályázott Hargita Megye Tanácsánál, és ezzel több versenyen indulhatott el a székelyföldi lány.

Elsőként a lengyelországi, az alsó-sziléziai vajdaságban fekvő Strezgomban megrendezett háromnapos vetélkedőn állt rajthoz lovastusában – a háromnapos military verseny díjlovaglásból, természetes akadályokkal tűzdelt tereplovaglásból és díjugratásból állt.

Tapasztalatszerzés szempontjából kitűnő verseny volt, hiszen még a világbajnok is rajthoz állt, az eredmény azonban elmaradt. Egy pályakereszteződésnél a lovam fara összeütközött egy német versenyző lovával, és mivel nem készült videófelvétel az esetről, engemet kizártak.

A pályát azonban végigcsináltuk Iringó nevű lovammal, számára is újdonság volt az ilyen nagy kaliberű verseny. Hazafele jövet Nagykanizsán versenyeztünk, szintén lovastusában, ahol az A-kategóriás versenyen a 7. helyen végeztünk” – nyilatkozta Ferencz.

A csíki lovastól megtudtuk, hogy a tervek szerint hétvégén országos szintű lovastusa versenyt terveznek Marosvásárhelyen, ezen a kotormányi klub két lóval lesz érdekelt.

Ha a koronavírus járvány nem szól közbe, akkor a székely sportoló októberben egy magyarországi, bábolnai viadalon is elindulna, szintén militaryban.

Díjugratás Prázsmáron

Négynapos, országos szintű minősítő díjugrató versenyeknek adott otthont az elmúlt napokban a Brassó megyei Prázsmár.

Elekes Gréta Dariusszal a prázsmári versenyen Fotó: Luxury Fotó/Forrás: Ferencz Katalin

A Kavalliera Lovasklubot a 12 éves Elekes Gréta és edzője, a szinten versenyzőként rajthoz álló Ferencz Katalin képviselte. A Darius nyergében versenyző Gréta a gyermek kategóriában három dobogós helyet szerzett (egy első- egy második és egy harmadik), és ezzel jogot szerzett a korosztályos döntőn való induláshoz.

Fotó: Luxury Fotó/Forrás: Ferencz Katalin

Ferencz Katalin két lóval versenyzett. Colindával egy első-, egy második- és egy harmadik, Castorral pedig egy második- egy harmadik és egy negyedik helyezést ért el. Prázsmáron nagyon jó eredményt ért el egy másik Ferencz-tanítvány, a gyergyóremetei Puskás-Búza Anna, aki Dylan nevű lovával az amatőr kategóriában egy első és egy második helyezéssel tért haza.

Fotó: Luxury Fotó/Forrás: Ferencz Katalin

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.