Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vereségekkel mutatkozott be az Eb-n a romániai női vízilabda-válogatott

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 30., 10:45

Románia női felnőtt vízilabda-válogatottja történetében először vesz részt az Európa-bajnokságon, a horvátországi Splitben lejátszotta az első két csoportmérkőzését. Az együttes két vereséggel mutatkozott be, a csoportkörben még három összecsapása lesz, Magyarországgal is megmérkőzik. A romániai keret közel felét erdélyi sportolók alkotják. 

Vereségekkel mutatkozott be az Eb-n a romániai női vízilabda-válogatott
Szeghalmi Krisztina a romániai csapat vezéregyéniségének számít Fotó: Facebook/LEN - European Aquatics

A romániai női válogatott az A csoportban érdekelt Németország, Hollandia, Görögország, Horvátország és Magyarország mellett. A múlt hétvégi első mérkőzésükön az utolsó negyedig meccsben voltak a németekkel, két góllal is vezettek, de végül 15–10-re alulmaradtak, vasárnap viszont esélytelenek voltak, és kiütéses, 24–3 arányú vereséget szenvedtek a görög együttestől. Szeghalmi Krisztina mindkét mérkőzésen betalált, a németek ellen két, a görögök ellen egy gólt szerzett.

Hétfőn pihenőnap volt a román válogatott számára, majd kedden 18.30-tól a házigazda Horvátországgal játszanak. Csütörtökön következik a hollandok elleni összecsapás, majd a csoportkört szombaton délelőtt 11 órától Magyarország ellen zárják.

A romániai női keretben két marosvásárhelyi vízilabdázó található, köztük a csapat vezéregyéniségének számító Szeghalmi Krisztina és Diana Togănel kapus, akik az előző szezonban bajnoki címet nyertek a Bukaresti Steauával. A keretben több erdélyi játékos kapott helyet, mint a nagyváradi Tóth Johanna, Laboncz Nikolette, Nagy Debóra és Szilágyi Szabina.

Szeghalmi Krisztina mindkét mérkőzésen betalált, a németek ellen két, a görögök ellen egy gólt szerzett Fotó: Grigore Popescu/Agerpres

A magyar válogatott szintén két vereséggel kezdett, a Biró Attila szövetségi kapitány által irányított együttes Görögországtól 9–8-ra, a holland csapattól 13–4-re kapott ki. Kedden 12.30-tól a németek ellen javíthatnak. A csoportból az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, a többi együttes a 9–12. helyekért folytatja.

A román férfi válogatott hétfőn mutatkozott be a kontinensviadalon, a világbajnoki címvédő Spanyolország ellen végig nagy hátrányban játszva 16–9-re kapott ki. Bogdan Rath szövetségi kapitány csapata a C csoportban szerdán 16.30-tól Németországgal, míg pénteken 18 órától Hollandiával mérkőzik meg.

A címvédő magyar férfi együttes a júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány vezetésével a D csoportban szintén hétfőn kiütéssel, 23–7-re győzött Szlovénia ellen. Ezt követően a magyarok Szerbiával (szerda, 20 óra) és Izraellel (péntek, 10 óra) találkoznak.

A csoportok első helyezettje továbbjut a negyeddöntőbe, a második és a harmadik pedig a nyolcaddöntőben folytatja, az utolsók a 13–16. helyekért játszanak.

A román női vízilabda-válogatott kerete
Kapusok: Diana Togănel, Maria Dzvorzhecska.
Mezőnyjátékosok: Xenia Bonca, Demi Carpatorea, Andra Bunea, Tóth Johanna, Chelsea Gandrabura, Alina Olteanu, Anasztaszia Melnycsuk, Bianca Dumitru, Alexia Matei, Nagy Debóra, Szeghalmi Krisztina, Laboncz Nikolett, Szilágyi Szabina. Szövetségi kapitány: Nenciu Berttini.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.