Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Véget ért a világkupa Szőcs Bernadette számára, de így is javított a világranglista helyezésén

Sebestyén Ervin 2024. április 18., 18:27 utolsó módosítás: 2024. április 18., 19:08

Egyéni csúcsot állított fel karrierjében Szőcs Bernadette asztaliteniszező, miután egy pozíciót javítva előrelépett a világranglista 8. helyére. A világklasszis sportoló kvalifikálta magát a makói világkupa főtáblájára, ahol vereséget szenvedett.

Véget ért a világkupa Szőcs Bernadette számára, de így is javított a világranglista helyezésén
Galérianézet
Már a nyolcadik helyen áll a világranglistán Szőcs Bernadette Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

Tavaly decemberben még a 12. volt, az év első versenyein valósággal brillírozott, így márciusban karrierje során először bekerült a legjobb tízbe. Folytatta kiváló szériáját és formáját, remek eredményeinek köszönhetően pedig újabb helyet javított a világranglistán, már a 8. pozíciót foglalja el.

A marosvásárhelyi származású sportoló a legjobban jegyzett európai asztaliteniszező a női mezőnyben, csupán ázsiaiak állnak előtte a listán.

„Büszke vagyok magamra, mert ez volt az álmom, hogy bekerüljek a legjobb tízbe. Ez sikerült, és én a TOP5-öt céloztam meg és elmondhatom, hogy egyre közelebb állok hozzá. Természetesen most a következő megmérettetésemre koncentrálok, mert szeretnék a legjobban teljesíteni és olimpiai érmet nyerni” – nyilatkozta Szőcs Bernadette.

Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A tapaszalt asztaliteniszező elmondta, hogy idén minden erejét arra összpontosítja, hogy a lehető legjobb eredményt érje el Párizsban az olimpián. Úgy gondolja most van a legnagyobb esélye megszerezni azt az érmet, amire egész karrierje alatt álmodozott.

Az ötkarkikás játékokat július 26. és augusztus 11. között rendezik a francia fővárosban.

Szőcs Bernadette a világkupán is bizonyított

A marosvásárhelyi klasszis kvalifikálta magát a Makóban zajló világkupára, ahol április 15. és 21. között a legjobbak mérhetik össze a tudásukat. Összesen 16 csoportot alakítottak ki, mindegyikben három-három asztaliteniszező kapott helyet és csak az első jutott tovább a főtáblára.

Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

Az eseményen három sportoló képviseli Romániát: Szőcs Bernadette (a világranglista 9. helyezettje), Elizabeta Samara (34.) és Adina Diaconu (45.), Viorel Filimon edző kísérte el őket.

Bernadette a 11-es csoportban foglalt helyet, ahol az egyiptomi Mariam Alhodaby ellen 4–0-ra győzni tudott, majd 2–2-es döntetlent ért el a francia Prithika Pavade ellen, így az élen végzett és továbbjutott a főtáblára.

A nyolcaddöntőben a kínai Manyu Wang volt az ellenfele, amely 2021-ben a válogatottal olimpiai aranyérmet is nyert, illetve számos egyéni számban ért el kiváló sikereket. A két sportoló korábban egyszer már találkozott egymással, akkor 4–0-ra az ázsiai győzött.

Fotó: COSR/Cristian Nistor

Ezúttal kiválóan kezdett a marosvásárhelyi asztalteniszező, 11–9-re lehozta az első szettet, azonban ezt követően ellenlábasa átvette az irányítást és magabiztos, 4–1-es sikert aratott. Ezzel Szőcs Bernadette számára véget ért a világkupa.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.