Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vásárhelyi éremeső a főváros mellett

Horváth Bálint Ottó 2023. április 11., 11:29

Kitettek magukért a marosvásárhelyi úszók a múlt héten Otopeni-ben megrendezett országos bajnokságon. Számos dobogós helyezést értek el, Fángli Henrietta pedig két országos csúcsot is megdöntött.

Vásárhelyi éremeső a főváros mellett
Fángli Henrietta a dobogó legtetején, két országos csúcsot is megdöntött Fotó: Facebook/FRNPM

Az ország egyik legmodernebb létesítményében, az Otopeni Úszó Sportkomplexumban junior, ifjúsági és felnőtt kategóriákban zajlottak a küzdelmek, amelyen rekordnak számító 530 sportoló vett részt.

A Marosvásárhelyi VSK első aranyérmét rögtön az első versenynapon Koncz Nimród szerezte, aki 17 évesen az ifjúsági kategóriában 200 méteres vegyesúszásban végzett az első helyen. A felnőttek mezőnyében Daniel Nicușan – aki kifejezetten erre az országos bajnokságra tért haza az Egyesült Államokból – szintén 200 méter vegyesen bronzérmet szerzett, Mészáros Balázs pedig közvetlenül a dobogó közelében, a negyedik helyen zárt.

A folytatásban a klub legtehetségesebb úszója, a szintén az Egyesült Államokban tanuló Fángli Henrietta és Nicuşan Daniel is ezüstérmes lett 200 m mellen a felnőtt kategóriában. A VSK 4x100 m vegyes kombinált váltója (2 lány és két fiú) Szentgyörgyi Henrietta (hát), Fángli Henrietta (mell), Mészáros Balázs (pillangó) és Daniel Nicuşan (gyors) összeállításban bronzérmet szerzett szintén a felnőttek között.

Fángli Henrietta ezután nyújtott igazán kimagasló teljesítményt, hiszen 50 m és 100 m mellen is aranyérmet nyert a felnőtteknél, ráadásul új országos csúccsal.

Előbbi próbán időeredménye 32.35 másodperc volt, ezzel megdöntötte Ioana Popa 2013-ban felállított 32.44-es rekordját, utóbbin pedig 01:09.25 perccel éppen a saját országos csúcsát (01:09.81) adta át a múltnak.

Mellette Daniel Nicuşan sem talált legyőzőre 100 m mellen, amelyen a saját legjobbját úszta, időeredménye 01:02.82 perc volt, Koncz Nimród bronzérmes lett 400 m vegyesen az ifjúsági kategóriában, Mészáros Balázs 100 m mellen a saját legjobbját megjavítva (01:05.48 perc) a 6. helyet foglalta el felnőtteknél, míg a junioroknál Selyem Tamás (15 éves) és Szentgyörgyi Henrietta (14 éves) hatodik, illetve hetedik helyet szereztek 400 m vegyesen.

A Marosvásárhelyi ISK sportolói is remekeltek, a junior kategóriában induló Sántha Nóra ezüstérmet nyert 50 m kallózásban, míg a klub váltócsapata (Veress Rebecca, Boér Henrietta, Sántha Nóra, Bianca Morar) 400x100 m vegyesben és 4x100 m kallózásban is bronzérmes lett. Szintén a junioroknál a Mureșul úszója, Radu Matei bronzérmet szerzett 200 m mellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.