Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Várakozáson felül teljesítettek az udvarhelyi asztaliteniszezők

Horváth Bálint Ottó 2023. március 27., 16:56 utolsó módosítás: 2023. március 27., 18:04

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK négy sportolója volt érdekelt a hétvégén a bukaresti Rapid Sportcsarnokban megrendezett egyéni országos asztalitenisz-bajnokságon. György István csapatvezető elégedetten nyilatkozott tanítványai teljesítményéről.

Várakozáson felül teljesítettek az udvarhelyi asztaliteniszezők
Négyen képviselték az udvarhelyi színeket Bukarestben. György István teljesen elégedett a tanítványai által mutatott játékkal Fotó: Facebook/György István

Az ország legjobb asztaliteniszezőit felvonultató megmérettetésen péntektől vasárnapig zajlottak a küzdelmek a dobogós helyezésekért, a szervezők kiváló körülményeket biztosítottak a résztvevők számára.

A székelyudvarhelyi küldöttség játékosai közül az egyéni versenyben hárman is a főtáblára jutottak, Tamás Szabolcs és György István magabiztosan nyerte meg csoportját, Sánduly Levente pedig a második helyen végzett. A csapat fiatal tehetsége, Toró Dávid két szoros mérkőzésen maradt alul, így nem folytathatta. Az egyenes kieséses szakaszban Tamás Szabolcs volt a legközelebb a továbbjutáshoz, szoros mérkőzésen 4–2-es vereséget szenvedett a Steaua versenyzője, Andrei Tomică ellen.

Sánduly Levente Fotó: Facebook/György István

Párosban Tamás Szabolcs és Sánduly Levente remek meneteléssel a nyolcaddöntőig jutott, ahol a besztercei Mihai Roșca/Paul Szilagyi duó ellen veszítettek, így végül a kilencedik helyen zártak.

Toró Dávid játékostársa az aradi Bogdan Roman volt, akivel bejutottak a legjobb 32 közé, itt a végül bronzérmet nyert Rareș Șipos/Cristian Pletea párossal szemben maradtak alul. Toró a vegyespáros versenyszámban is indult, a bukaresti Patricia Stoian oldalán szintén a legjobb 32 között kiélezett meccsen 3–2-re kaptak ki botoșani-i ellenfeleiktől.

György István, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK edző-játékosa elmondása szerint teljesen elégedett a tanítványai által mutatott játékkal. „Elsősorban azért vettünk részt az egyéni döntőn, hogy felmérjük, a fiúk hogyan teljesítenek a felnőtt mezőnyben.

Mindhárman nagyon jól játszottak. Tamás Szabolcs és Sánduly Levente játéka várakozáson felüli is volt, a párosban elért 9. hely nagyszerű eredmény. Örvendek annak, hogy ott voltak az egyéniben is a főtáblán a legjobb 32 között. Toró Dávid számára még kicsit kemény a felnőttek között, de párosban sikerült egy fordulón túljutnia, és sok tapasztalatot szerzett”

– nyilatkozta György István a Székely Sportnak. Hozzátette, érmes reményeik nem voltak, mert a romániai mezőny nagyon erős, így szenzáció lett volna, ha mégis dobogós helyen végeznek, de a fiúk még fiatalok, formálódás alatt vannak.

György István edző-játékos Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A székelyudvarhelyi klub versenyprogramja tavasszal nagyon zsúfolt, kemény időszak vár rájuk.

Toró Dávid vasárnap a román U13-as válogatottal Csehországba utazik egy egyhetes edzőtárborba, utána pedig következnek a hazai bajnokságok számára, valamint a három hét múlva esedékes franciaországi világkupaverseny.

Tamás és Sánduly a hazai bajnokságban folyamatosan készülnek a Bukaresti Steaua elleni Szuperliga mérkőzésre, amelynek nagy tétje van, hiszen

amennyiben hazai pályán legyőzik a fővárosiakat, akkor bajnokok lesznek, de az eredménytől függetlenül már biztosan ezüstérmesek.

György István közölte, a bajnoki döntővel felérő összecsapás időpontja még nincs letisztázva, de valamikor májusban rendezik meg, mert áprilisban erre nem kerülhet sor a zsúfolt program miatt.

Az országos döntőre visszatérve, Bukarestben idén is tarolt a marosvásárhelyi származású Szőcs Barnadette, a Bukaresti Steaua színeiben egyéniben, párosban (Elizabeta Samara oldalán) és vegyespárosban (Ovidiu Ionescuval) is megszerezte az aranyérmet. Testvére, a szintén a Steauát képviselő Szőcs Hunor is remek eredményt ért el, egyéniben ezüstérmet nyert.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.