Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Van mit ünnepelni: születésnaptól az Európa-bajnokságig

Székely Sport 2022. december 19., 16:20

A Csíkszeredai 300 Bowling Klub és a Csíkszeredai Bowling Sportklub 13. alkalommal rendezte meg a Születésnapi Kupát. Az esemény záró napján az év többi eredménye is terítékre került: nem volt hiány az idén sem sikerben, illetve izgalmas sportéletben.

Van mit ünnepelni: születésnaptól az Európa-bajnokságig
Galérianézet
Ezúttal is színvonalas versenyt rendeztek Fotó: Csíkszeredai 300 Bowling Klub

A bowling bajnokság selejtezőjére bárki nevezhetett hivatásos vagy amatőr kategóriában. A ledobott 4 sorozat alapján, kategóriánként a nyolc legjobb játékos folytatta tovább az elődöntőben és a döntőben versenyt.

Az eredményhirdetés utáni állófogadáson még inkább a bowling versenysporton volt a hangsúly, ugyanis kiemelték a 300 Bowling Club megalakulásától immár 13 éve tartó küldetését: a bowling mint testmozgás, sportolás és aktív közösségépítés népszerűsítése, illetve biztosítása. Ahogy Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere is a dobogósokat köszöntve elmondta, kiemelten fontos ez a tevékenység a város sportéletében.

Fotó: Csíkszeredai 300 Bowling Klub

Ezen belül is kiemelten eredményes az utánpótlás-nevelés, hiszen idén Balázs-Bécsi Máté ifjúsági országos bajnoki címet szerzett Csíkszeredának, illetve Szabó Dávid (4. hely) és Birtha Barbara (9. hely) kiemelkedő teljesítményére sem lehetett panasz.

A hónap eleji eseményen megemlítésre került a korábbi években válogatottként való részvétel az EYC Ifjúsági Európa-bajnokságon (Balázs-Bécsi Máté, 2021. Tilburg, Balázs-Bécsi Máté és Birtha Barbara, 2022. Wittelsheim).

Fotó: Csíkszeredai 300 Bowling Klub

Az idei évben a Csíkszeredai csapat megnyerte a B divíziós Országos Bajnokságot, így a 2023-as évtől újra az élvonalban, az A divízióban játszik majd. A csapat játékosainak köszöntésével zárult az est.

A helyezések kategóriánként:

Amatőrök:
1. Kádár Imre,
2. Bene Lajos,
3. Lőrinczi Zoltán,
4. Bartalis Csongor,
5. Dascalu Vasile Sorin,
6. Oltean Corina,
7. Fűzi Csongor,
8. Kencse Csaba.

Igazolt játékosok:
1. Balázs-Bécsi Máté,
2. Ioance Valentin,
3. Szabó Dávid,
4. Topor Cristian,
5. Tankó Imre,
6. Birta Barbara,
7. Mátyás Kálmán,
8. Dascalu Bogdan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.