Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újraéled a marosvásárhelyi vízilabda

Horváth Bálint Ottó 2024. május 30., 09:49

Szintet lép a marosvásárhelyi vízilabdasport, miután a H2O Team férfi együttese kizárólag helyi sportolókkal megnyerte a másodosztályú bajnokságot és feljutott a Szuperligába. Bartalis Károly klubelnököt a csapat remek idényéről és a tervekről kérdeztük.

Újraéled a marosvásárhelyi vízilabda
Galérianézet
Kizárólag marosvásárhelyi vízilabdázók alkotják a csapat keretét Fotó: Facebook/H2O Team

Hazai környezetben hódította el a bajnoki címet a marosvásárhelyi csapat, amely az első helyen végzett az olimpiai méretű uszodában múlt hétvégén rendezett döntő tornán, megelőzve a Nagyváradi Crișul és a Bukaresti CSS I. Masters gárdáját. Az aranyérmes H2O Team keretét kizárólag marosvásárhelyi vízilabdázók alkotják, a csapatkapitány Rudnyánszky Zalán pedig elnyerte a bajnokság gólkirályi címét és megszerezte a Gruia Novac trófeát.

„Igazából ezt a csapatot kevesebb mint egy éve állítottuk össze és azóta készül Cristian Iordache irányításával, aki kiváló felnőtt vízilabdaedző.

Neki sikerült annyira összekovácsolni a társaságot, hogy néhány kimagasló mérkőzést játszottunk és végül elértük a célunkat”

– fejtette ki a Székely Sport érdeklődésére Bartalis Károly, a Marosvásárhelyi H2O Team elnöke.

Hozzátette, hogy nem volt könnyű a bajnoki szezon számukra, hiszen nagyrészt fiatal, 15, 16 és 17 éves játékosokkal indultak, a legidősebb vízilabdázó pedig 27 esztendős volt.

Cristian Iordache vezetőedző irányításával jutottak fel az élvonalba Fotó: Facebook/H2O Team

„Ez a siker a városnak az érdeme, mivel minden klubtól érkeztek játékosok, és úgy alakult ki a keret. Azt lehet mondani, hogy ez a város csapata.

Nagyon sokat jelent ez a feljutás, lehet, hogy ettől a pillanattól újraéled az igazi vízilabda Vásárhelyen, mert most van ennek az ideje”

– jegyezte meg az úszóedzőként is tevékenykedő szakember.

A marosvásárhelyi H2O Team klub nagyon régóta nem szerepelt az élvonalban, utoljára még Bartalis Károly idejében, a 80-as években játszott a férfi A divízióban, és negyven év után tér vissza a legjobbak közé. A városnak viszont öt évvel ezelőtt volt utoljára csapata a Szuperligában, a VSK kötelékében alig egy szezont töltött az elitben.

Bartalis Károly elárulta, hogy az élvonalban való indulásuk nem kérdéses Fotó: Haáz Vince

Bartalis Károly elárulta, hogy az élvonalban való indulásuk nem kérdéses, mert már egy éve beszélgetéseket folytatnak a Városi Sportklub vezetőivel, és

vannak ígéretek arra vonatkozóan, hogy átveszik a csapatot, így papíron is a város együttese lesznek, ha minden jól megy, a következő szezont a VSK színeiben fogják kezdeni.

„A valóság az, hogy amikor a másodosztályból felkerülsz az élvonalba, természetesen jóval nagyobb összegekben kell gondolkodni. Jelenleg a részvételhez szükséges anyagi rész még nincs biztosítva, de ha sikerül ezt megoldani, akkor nyugodtan indulhatunk a Szuperligában, ahol van két olyan csapat, amelyeket igazából meg tudnánk verni, így startból már nem lennénk utolsók” – mutatott rá a klubelnök.

Hazai medencében szerezték meg a bajnokság első helyét Fotó: Facebook/H2O Team

Megtudtuk, hogy a keretet az élvonalban is a feljutást kiharcoló helyi vízilabdázók fogják alkotni, nem akarnak idegenlégióst hozni, céljuk ezzel a csapattal minél fennebb jutni.

Az utánpótlás is biztosított, a városban ugyanis a H2O Team mellett az Aqua Sport, a Partizan és a Marco Polo kluboknál tehetséges gyerekek nevelkednek, és egy ideig, néhány évig biztosan fenn tudnák tartani az együttest.

A Marosvásárhelyi H2O Team kerete: Oláh Dávid, Kiss Andrei, Boér Balázs, Kiss Matei, Gábor Roland, Paul Voroneanu, Darius Maier, Vajnár Armin, Szathmáry Andor, Rudnyánszky Zalán, Bartalis Roland, Ionuț Dan, Peti András, Szölősi Csaba, Gabor Edmond, Fángli Mátyás, Antonio Cociș.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.