Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb rangos ökölvívó versenyt szerveznek Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2022. november 21., 14:41

Negyedszerre szervezi meg az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub a Székely Régió Kupát, amelyre december közepén kerül sor Gyergyószentmiklóson. Az esemény szintet lép, korosztályuk, súlycsoportjuk legjobb magyar bokszolói találkoznak itt.

Újabb rangos ökölvívó versenyt szerveznek Gyergyószentmiklóson
Magyarországon és nemzetközi szinten is bizonyítottak már a gyergyói ökölvívók Fotó: Benedek Balázs

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub idén negyedik alkalommal szervezi meg a Székely Régió  Kupát, amely kezdetben háziverseny volt, az egyesület keretében sportoló gyerekek mérhették össze tudásukat, most azonban a magyar boksz legjobbjai lépnek szorítóba.

Amint hétfői sajtótájékoztatóján Huszár Árpád az EGÖSK vezetője elmondta, a december 16-17-én sorra kerülő versenyre 11 súlycsoportban zajlik majd a küzdelem, erre hívják meg a magyar válogatottakat, bajnokokat és dobogósokat. Ezek azok a súlycsoportok, ahol a gyergyószentmiklósi bokszolók is dobogóra állhattak az idei magyar bajnokságban. A magas színvonal tehát garantált, minden meccs erős ellenfelek között zajlik majd.

Az EGÖSK sportolói közül a serdülők mezőnyében (U14-es korosztály) Fazakas István, Fazakas Katalin, Búzás Róbert és Tallósi Vanessza szerepel majd a Székely Régió Kupán. A junioroknál (U16) Kozma Líviának, Sinka Botondnak, Covaci Angelonak, Benedek Péternek és Majlát Andrásnak szurkolhatnak majd a nézők, míg az Ifjúsági (U18) korosztályban Csiki Róbert és Szilágyi Arnold lép ringbe. Ők mindannyian a magyar bajnokság, magyar Utánpótlás Kupa érmesei voltak ebben az évben.

A Székely Régió Kupa műsorvezetője Takács Péter „Deze” lesz, aki a Gyergyó Open nemzetközi versenyen is jelen volt, és aki a magyar boksz hangja címet is kiérdemelte az ökölvívó szakmától. Az eseményt számos szórakoztató műsorszám is színesíti, jó kikapcsolódási lehetőséget kínál majd a nézőknek – tette hozzá le Huszár.     

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.