Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb nemzetközi érmek a gyergyói ökölvívóknak

Gergely Imre 2023. május 31., 13:59

Mindhárom éremből hazahoztak egyet Szerbiából a gyergyószentmiklósi ökölvívók, akik a magyar junior válogatott színeiben szerepeltek egy rangos nemzetközi viadalon.

Újabb nemzetközi érmek a gyergyói ökölvívóknak
A magyar küldöttség Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Sinka Botond aranyérmet, Búzás Róbert ezüstöt, Benedek Péter bronzot szerzett a szerbiai Verbászon (Vrbas) rendezett nemzetközi ökölvívó versenyen. A Nemzetek Kupája junior tornán nemzeti válogatottak szerepeltek, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub bokszolói Magyarország színeiben léptek itt szorítóba.

A verseny fináléjában Sinka Botond (46 kilogrammos súlycsoport) ellenfele egy cseh fiú lett volna, de Csehország csapata visszalépett a tornáról így Botond döntő meccs nélkül lett az aranyérmes. Az 57 kilósok döntőjét két magyar sportoló vívta, Búzás Róbert ellenfele Brázovics Tamás volt. Mindketten két győztes meccs után értek el idáig, ahol Brázovics megosztott pontozással nyert. Így Búzás ezüstéremmel zárt.

A harmadik gyergyói érmes Benedek Péter volt, aki az elődöntőben a nyitómenetet elvesztette a technikás cseh versenyzővel Maximilian Plachetka-val szemben, azonban a másodiktól ritmust váltott, a harmadikra pedig a cseh fiú elfogyott, sokat szabálytalankodott. Ennek ellenére megosztott pontozással a cseh versenyzőt látták jobbnak a bírók – értékelte a látottakat Törteli Ferenc szövetségi kapitány a Magyar Ökölvívó Szakszövetség weboldalán

A gyergyói ifi ökölvívók Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub negyedik junior válogatott sportolója számára nem sikerült jól ez a viadal, Mailát András pedig nem jutott e legjobb 8 közé.

Huszár Árpád, az EGÖSK vezetőedzője, akinek a kezei alatt a fiatalok fejlődnek, elmondta, a verbászi verseny előválogató is volt, az itt legjobban teljesítők előnybe kerültek az Európa-bajnokságra utazó válogatott keretbe kerüléshez. A névsor még nem végleges, Huszár bízik abban, hogy több sportolója ott lesz a kontinensviadalon.

A magyar válogatott egyébként összesen 10 arany-, 5 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett Verbászon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.