Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb komoly trófeát szerzett a fiatal udvarhelyi asztaliteniszes

Zátyi Tibor 2024. június 18., 12:50

Sűrű hét után van a székelyudvarhelyi Toró Dávid: előbb közel volt, hogy kijusson a nagyobbak között a korosztályos Európa-bajnokságra, majd megnyerte a hazai rendezésű Top 16 versenyt.

Újabb komoly trófeát szerzett a fiatal udvarhelyi asztaliteniszes
Toró Dávid a dobogó legtetején Fotó: Facebook/György István

Az U13-as korosztályban az ország egyik legjobb asztaliteniszezőjénék számít Toró Dávid, így esélyt kapott arra, hogy részt vegyen az U15-ös Európa-bajnokságért szervezett selejtezőn. György István, a Székelyudvarhelyi ISK edzője a Székely Sport érdeklődésére elmondta, hogy Dávid jól teljesített a besztercei selejtezőn.

„Tízen voltak és körmérkőzést játszottak egymás ellen. Dávid az utolsó előtti fordulóig még játékban volt az Eb-helyért, végül hatodik lett. Apró dolgokon múlt, két meccsét is 2–0-s előnyről veszített el, de ez benne van. Elégedett vagyok vele, megyünk előre” – tette hozzá az edzője.

A besztercei selejtező után kis pihenőt követően ismét ütőt ragadott Toró Dávid, hiszen szombaton és vasárnap Székelyudvarhely volt a házigazdája az U13-as Top 16 versenynek, és ismét bebizonyította, hogy miért ő az egyik legjobb korosztályában az országban, első helyen végzett. Csapattársának, Bărdaș Márknak nem jött ki a lépés az országos ranglista legjobb tizenhat sportolójának rendezett versenyen, egy kulcsfontosságú csatát kikapott, végül a 11. helyen zárt.

A munka továbbra is gőzerővel zajlik a székelyudvarhelyi asztaliteniszben, a héten három kulcsfontosságú esemény vár a sportolókra. A felnőtt csapat, az ISK-SZAK szerdán 11 órától a bajnok Bukaresti Steaua otthonában áll asztalhoz, amennyiben nyer, akkor ezüstérmes lesz, ha nem, akkor bronzérmes a 2023–24-es szezon végén.

Az U15-ösök Bukarestben szerepelnek, a Top 16-os versenyen Sebők Márton, Bărdaș Márk és Toró Dávid képviseli a Székelyudvarhelyi ISK-t, míg a kicsik, az U10-esek számára országos döntőt rendeznek Buzăuban, ahol Pozsonyi Tamás, György Hunor, Miklós Sándor, Bán Zalán, Hermány Magor és Balázs Ádám szeretne minél előrébb végezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.