Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb gyergyói bokszaranyak nemzetközi szinten és itthon is

Gergely Imre 2022. szeptember 06., 16:15 utolsó módosítás: 2022. szeptember 06., 16:19

Újabb nagy sikert ért el Benedek Péter, a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzője. A magyar válogatott színeiben, Csehországban az Olimpiai Reménységek Tornáján lett aranyérmes.

Újabb gyergyói bokszaranyak nemzetközi szinten és itthon is
Benedek Péter (első sor, balról) újabb komoly nemzetközi viadalt nyert meg Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Benedek Péter a 48 kg-s súlycsoportban indulva egy éles- és két edzőmérkőzést vívott, mindhárom összecsapását megnyerte Magyarország színeiben a Csehországban rendezett Olimpiai Reménységek Tornáján.

A juniorok (2006-os és 2007-es születésűek) nemzetközi viadala egyben a felkészülést is szolgálta a közelgő junior Európa-bajnokságra, amelyet az olaszországi Montesilvano rendez meg szeptember 25-étől.  Pétert Huszár Dávid edző kísérte el Csehországba, és sajnos nem volt velük Majlát András, aki betegség miatt nem utazhatott a versenyre, de ő is ott lesz az Európa-bajnokságon.

Hazai győzelmek a Tatárdomb Kupán

A Tatárdomb Kupa ökölvívó tornát idén negyedszerre szervezte meg az EGÖSK, a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban lezajlott versenyen a Budapest Honvéd, Szeged, Kolozsvár, Marosvásárhely, és Kiskunfélegyháza sportolói, valamint az EGÖSK sepsiszentgyörgyi és székelyudvarhelyii fiókegyesületei is képviseltették magukat, természetesen a házigazda gyergyószentmiklósi központ versenyzői mellett.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A gyergyóiak azaz Csiki Máté, Fazakas István, Búzás Róbert, Sinka Botond, Majlát András és Csiki Róbert rendre győztesen hagyhatták el a ringet, ugyancsak aranyármes lett a sepsiszentgyörgyi  Bogyor Dávid is (edző Szőcs Dénes), de kitett magáért a sepsiszentgyörgyi Szőcs Karád, valamint a székelyudvarhelyi Ciuskó Örs, Orbán Magor és Demeter Milán (edzőjük Dobes Zoltán) is – ismertette Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.